Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Publikováno 19. 12. 2016

Jak zmrazit kapra?

FOOD & DRINKS / RECIPIES

1. Před zmrazením kapra vykuchejte, pečlivě zbavte šupin a umyjte. Rozdělte rybu na menší díly, např. filety nebo podkovy. S menšími kusy ryby bude proces zmrazování a rozmrazování rychlejší.

TESCO

2. Kusy ryby umístěte v mrazicím sáčku vedle sebe, nikoliv ve vrstvách. Pečlivě uzavřete sáček a uložte naplocho v mrazničce.
TESCO

3. Po 4 až 5 hodinách můžete připravit ledovou glazuru. Vyjměte rybu ze sáčku a na vteřinu ponořte do studené vody.
TESCO

4.
Poté rychle schovejte kapra opět do sáčku a vložte do mrazničky. Na povrchu ryby se vytvoří ledová krusta. Glazura chrání rybu před vysýcháním při delším skladování ve zmraženém stavu.
TESCO

5. Pokud jsou kusy ryby malé, můžete je smažit bez rozmrazování po předchozím opláchnutí glazury vodou. Přesto doporučujeme před smažením opláchnout glazuru, naložit rybu do marinády a nechat rozmrazit.
TESCO

Více inspirace jak si připravit kouzelné Vánoce najdete
zde

Komerční článek