Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Obchodní sdělení

NIČÍTE SI NEHTY LAKOVÁNÍM?

Publikováno 3. 5. 2015
Levně a chutně

NOVÝ RECEPT: Bramboroví ježci s tuňákovým dipem

Nyklas - Bramboroví ježci
Zdroj: TN.cz

František Nyklas zajel na Pelhřimovsko za paní Ilonou. Ta v rámci naší rubriky Vaříme levně a chutně připravila pochoutku, která pochází až z Anglie.

Do malé obce Sázava na Pelhřimovsku nás pozvala paní Ilona. Bývalá starostka, současná účetní a také smuteční řečník na pohřbech s námi uvařila jednu anglickou pochoutku, kterou česky nazvala - bramboroví ježci. Jako přílohu k nim zvolila tuňákový dip a kukuřici.

 

Na ježky budeme potřebovat čerstvé brambory, kukuřici, tuňáka z konzervy a zakysanou smetanu.

 

Nyklas - Bramboroví ježci
Zdroj: TV Nova

 

Brambory oloupeme a rozkrojíme na půlky, nožem nařízneme hřbety. Naskládáme je na plech s pečícím papírem a potřeme olejem se solí a pepřem. Pak na brambory nasypeme kmín a dáme péct v rozehřáté troubě na 200 stupňů asi čtyřicet minut. Dip připravíme jednoduše smícháním smetany, kukuřice a tuňáka.

 

ČTĚTE TAKÉ:

A je to tady! Vychází pokračování nejúspěšnější kuchařky TV Nova

Levně a chutně: Vynikající sladké řezy Imgrid

LEVNĚ A CHUTNĚ: Takhle se vaří syrská pochoutka - zalábia

TN.cz