Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Obchodní sdělení

Lesy chrání, lesy ozdravují

Aktualizováno 18.7. 2017 19:37
velký přehled zdravotní riziko

Pozor, všechny tyto potraviny jsou nebezpečné, můžete je mít doma!

Zdroj: TV Nova

Státní veterinární správa (SVS) varuje před zdraví nebezpečnými potravinami, které se objevily na českém trhu. Kromě závadného medu nebo chia semínek vám mohou problémy způsobit třeba i masné potraviny, ve kterých nyní kontroloři našli bakterie salmonely.

Státní veterinární správa (SVS) varuje před možnou nákazou nebezpečné salmonely. Tu kontroloři našli u masných výrobků, které můžete mít i vy ve vaší ledničce. Většinou se jedná o produkty vyrobené v Čechách a to určených ke grilování. Doktoři varují před jejich konzumací, ta totiž může přinést bolestivé průjmy, zvracení a horečku.

 

Souhrn dalších nebezpečných potravin, které se objevily na českém trhu, přináší Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

 

Kuřecí křidýlka

 

Bakterii salmonely objevili kontroloři v jednom z pěti odebraných vzorků s datem použitelnosti do 25. 5. 2017 u výrobce PMU CZ. Tato křidýlka mohou způsobit onemocnění salmonelózou, pokud není potravina řádně tepelně upravena tak, aby teplota v jádře potraviny dosáhla alespoň 80 °C po dobu několika minut.

 

 

Debrecínské párky

 

Mezi nebezpečné potraviny byly zařazeny i debrecínské párky, které kontroloři zajistili v řeznictví Hanuška & Jedon. Ve výrobku byla zjištěna přítomnost patogenní bakterie Listeria monocytogenes. Tato bakterie způsobuje onemocnění zvané listerióza, které může být kromě jiného i příčinou potratů těhotných žen.

 

126

GALERIE: Nevyhovující potraviny

Zdroj: Potravinynapranyri.cz

Nevyhovující potraviny - Debrecinské párky

Hodnocení:

 

Řízky

 

Salmonelu obsahovaly i kuřecí prsní řízky z Brazílie s datem výroby 12. 12. 2016 a minimální trvanlivosti 11. 12. 2018.

 

Další zdraví nebezpečné potraviny najdete na následující straně:

 

lud TN.cz