Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 23.11. 2016 15:48
Vánoční tip

Vyměňte klasiku za originalitu. Vyzkoušejte letos kapra v pivu

Kapr v pivním těstíčku
Zdroj: Tn.cz/ thinkstockphotos.com
Kapr v pivním těstíčku. Ilustrační foto

Tradiční vánoční hostina je krásná, může se však stát trochu nudnou a stereotypní. Chtělo by to aspoň malou změnu? Inspirujte se a vyzkoušejte jeden z našich pěti úžasných receptů.

Kapr v pivním těstíčku

1000 g kapra
3 vaječné bílky ušlehané do sněhu
250 g hladké mouky
300 ml piva
1 lžíce cukru
kmín
sůl
pepř
olej na smažení

 

Postup:

Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme. V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka.

 

Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku. V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.

Recept na kapra v kukuřičných lupíncích najdete zde.
 

has TN.cz