Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Publikováno 19. 6. 2011

KVÍZ: Prezident slaví narozeniny! CO O NĚM VÍTE?

Prezident Václav Klaus v nedělí slaví kulaté sedmdesáté narozeniny. Jak dobře svého prezidenta znáte? Zkuste si náš kvíz:

1. Jak dlouho byl Václav Klaus předsedou vlády?

a) 5 let

b) 6 let

c) 8 let

 

2. Odkdy je Václav Klaus prezidentem?

a) od roku 2003

b) od roku 2004

c) od roku 2006

 

3. Jakou vysokou školu Václav Klaus vystudoval a kde přednášel?

a) Karlovu univerzitu

b) Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně

c) Vysokou školu ekonomickou

 

4. Kolik dětí má Václav Klaus?

a) jednu dceru a syna

b) tři syny

c) dva syny

 

5. Jak se jmenuje prezidentova manželka?

a) Petra

b) Livia

c) Bronislava

 

ČTĚTE TAKÉ:

VŠECHNO NEJLEPŠÍ! Prezident Klaus oslaví sedmdesátiny jazzem

 

6. Kterou politickou stranu spoluzakládal?

a) ODS

b) ODA

c) OH

 

7. Kterou organizaci Václav Klaus dlouhodobě kritizuje?

a) OSN

b) NATO

c) EU

 

8. Které sporty Václav Klaus provozuje?

a) boxlakros

b) tenis a lyžování

c) baseball a hokej

 

9. Kolik titulů Klaus publikoval?

a) 34

b) 44

c) 54

 

10. Které ocenění získal Václav Klaus v roce 2007?

a) Cenu Švédské národní banky za rozvoj ekonomické vědy

b) Nobelovu cenu za ekonomii

c) Puškinovu mediali za šíření a studium ruštiny

 

Správné odpovědi:

 

1b), 2 a), 3 c), 4 c), 5 b), 6 a), 7 c), 8 b), 9 a), 10 c)

mra TN.cz
Reklama