Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 22.1. 2015 19:29
Nový recept

Levně a chutně: Francouzské bagety od Ládi Hrušky

Recepty Ládi Hrušky - Francouzské bagety
Zdroj: TN.cz

Nejnovější recept Ládi Hrušky určitě ocení všichni, kdo si čas od času rádi dopřejí k sýrům nebo salámům trochu lepší pečivo, ale nechtějí za něj platit horentní sumy v obchodech.

Tentokrát si gurmánský experimentátor Láďa Hruška vzal na mušku francouzské bagety - tedy pečivo, které má v našich končinách pořád nádech nadstandartu.


A opět dokázal, že pokud se rozhodnote upéct si bagety doma, zvládnete to rychle a za zlomek nákladů, které byste jinak museli nechat v obchodě u pokladny.


I postup není nijak složitý - prostě stačí ze všech surovin v míse vypracovat dohladka těsto, to pak nechat v klidu asi hodinu kynout. Těsto se pak rozdělí na dvě stejně velké části, z nichž se na pomoučeném válu vytvarují bagety.


CELÝ VIDEORECEPT ZDE


Recepty Ládi Hrušky - Francouzské bagety
Zdroj: TN.cz


Připravené bagety se pak ještě na další půlhodinu nechají odpočívat pod utěrkou, pak se na několika místech přibližně do poloviny tloušťky těsta naříznou, aby vznikly charakteristické bagetové prohlubně.


Bagety uložíme na plech a vložíme do trouby rozpálené na 230 stupňů. Do trouby vlijeme přibližně půl hrnku vody tak, aby se vytvořila pára. Dvířka trouby rychle zavřeme, aby pára neunikla a bagety pečeme dozlatova asi 20 minut. Dobrou chuť!

 

ČTĚTE TAKÉ:

Video: Jak jíst hamburger, aby vám to nepadalo z ruky?

VIDEO: Žena sní plátek uzeného za setinu vteřiny. Vdechne ho...

TN.cz Auto
TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

23.1. | 13:32 Martina Straková
19
JJ v Čechách se uspěch neodpouští....................
22.1. | 19:57 guppy
-10
Běžte už s Hruškou někam.......
25.1. | 06:22 Paola
6
v supermarketu a ne udelas sam doma. A spocital jsi kolik utratis za lecbu nebo hubnouci kury? obezita je hnus. A po dalsi nechces tak se tu nedivej ja jsem pro takove akce. Hrusko jen tak dal tvoje recepty jsou fajn a jednoduhe super!!!!
25.1. | 06:19 Paola
7
Ahoj lidi jsem v soku z toho co jesem tady precetla. Stezujete jsi ze ty recepty jsou okoukane ukradene atd. Myslite jsi ze kazdy kuchar na svete vari jenom svoje recepty? ne vychazi z nejakeho puvodniho upravi a je to. Kdyz lidi poslou svuj recept Ladovi tak ne aby jsi ho dal za ramecek a koukala ...
24.1. | 19:06 jadrrak
2
skeptikusi, sprosťáku, do Glóbusu si skoč sám, víš kolik stojí cesta, mám to 15 km. Jóó a na ty tvý křupavý éčka nejsem vůbec zvědavej. Naper se jich sám!
24.1. | 18:56 jadrrak
6
optimasi, tak napiš ty tu cenu. Co se týká původu receptů? On je nevydává za své, upravuje je dává komentář a natáčí. Božena Němcová také vydávala sbírky pohádek, chcete jí to vyčítat? mandarinko03, použij běžné droždí, když ho neseženeš kup kvasnice. Bageta kterou přikusuji je právě z nich.
24.1. | 18:48 jadrrak
6
Danieli Bažante, když se Vám to nelíbí, tak proč sem lezete? Já do sebe momentálně reru bagetu čerstvě vytaženou z trouby, prokládám ji oštěpkem, olivami a červenou paprikou, vy si třeba zaběhněte do hypr super a nacpěte se éčky, myslím, že Vám to nebude nikdo rozmlouva, ani závidět. Jóó a tu ...
23.1. | 17:52 optimas
4
Mě se tak líbí ti mínusoví klikači. To jsou takoví ubožáci a ani o tom neví chudáci
23.1. | 14:13 mandarinka03
2
A kde je cena energie? Já teda sušené droždí za 5 Kč dlouho neviděla, běžně kupuji sáček za 10 - 14 Kč.
23.1. | 13:48 optimas
-8
A druhý den budou tvrdé jak beton. Hruško do prdele kdy tam začneš započítávát tu energii ty mamrde. Ta je snad zadarmo?
23.1. | 13:44 optimas
-3
martino a jaký úspěch máte na mysli? Myslíte to vykrádání jiných for s recepty nebo recepty od lidí co mu je poslali a on je sprostě vydal knižně a obohatil se tak? Tenhle zlodějský ...
23.1. | 13:32 Martina Straková
19
JJ v Čechách se uspěch neodpouští....................