Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 11.4. 2014 12:06
videorecept dobrou chuť

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Domácí celozrnný chléb je lepší než z pekárny

Zdroj: TV Nova

Láďa Hruška je zdatný kuchař a přesvědčil o tom i populárního hudebníka Michala Davida. Upekl mu výtečný celozrnný domácí chléb. A kouč Hlasu ochutnával tuto pochoutku před kamerami Prásku!

Chleby, které kupujeme v obchodech, jsou stále dražší a dražší. Jejich kvalita je přitom často velmi zoufalá. Drolí se, nedají se dobře uříznout a po chuti často není ani památky.

 

Inspektor Láďa Hruška se proto rozhodl upéct domácí chléb. A ne jen tak obyčejný. Připravil domácí ořechový celozrnný chléb. A jak se mu povedl? To nechal náš potravinový inspektor ohodnotit kouče Hlasu a hvězdu české populární hudby Michala Davida.

 

Levně a chutně s Ladislavem Hruškou - Ořechový celozrnný chléb pro Michala Davida
Zdroj: TN.cz

 

 

Návod na přípravu
 

Připravíme si kvásek v hrnečku: Nalejeme do něj decilitr vlažné vody, rozdrobíme do ní jednu kostku droždí a přidáme jednu lžičku cukru. Zamícháme a počkáme, až kvásek vzejde. Do mísy si připravíme těsto: Základem jsou tři vrchovaté hrnky celozrnné žitné mouky a tři hrnky hladké pšeničné bílé mouky. Do směsi mouky přidáme 4 lžičky soli a 4 lžičky chlebového koření (můžeme nahradit drceným kmínem). Do této směsi přidáme vzešlý kvásek a na konec ještě půllitrový hrnek vlažné vody.

 

Mícháním vytvoříme těsto, ze kterého uplácáte bochník. Ten necháte v míse 45 minut kynout. Po vykynutí bochánek rozprostřeme a do těsta nalámeme ořechy, které do těsta zapracujeme. Vzniklý bochánek rozdělíme na dvě části a necháme zase 45 minut kynout.

 

 

Poté pečeme v troubě rozehřáté na 225 stupňů. Po 5 minutách chleby potřeme vodou a teplotu snížíme na 175 stupňů. Dále chleby pečeme přibližně hodinu do zlatova. Dobrou chuť!

 

Podívejte se v galerii, jak ochutnával Michal David: 

113

Levně a chutně - Ořechový chléb ochutnal Michal David

Zdroj: TN.cz

Levně a chutně - Ořechový chléb ochutnal Michal David - 1

Hodnocení:

TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

11.4. | 13:15 carol76
2
No nevím nevím, Michal David z něho zrovna úžasem neomdlíval :-))
11.4. | 18:30 achillevolfoni
-10
Už to vypadalo, že se tento národ naučil vyhledávat kvalitní suroviny... a ...
24.11. | 06:54 Miroslav Fojtík
-2
Náhlasit nevhodný komentář
Jenom samé kecy ale kam se hrabou na pana Hrušku kluci v akci nebo Babica ten už nevěděl co by do jídla které vařil nacpal za trávu a koření.
11.4. | 18:30 achillevolfoni
-10
Náhlasit nevhodný komentář
Už to vypadalo, že se tento národ naučil vyhledávat kvalitní suroviny... a samozřejmě z nich připravená jídla. Při sledování patlala Hrušky a pročtení oslavných komentářů jeho blafů, všechno padlo. Můžeme nadávat na nejlevnější polské potraviny (které jsou mimochodem kvalitní, jen je třeba umět je ...
11.4. | 13:54 jamej
-3
Náhlasit nevhodný komentář
<a href="www.slevynamiru.cz">slevynamiru... Nejlepší slevy v Čr! více jak 130 druhů zboží a ceny lepší než na slevomatu!
11.4. | 13:20 J. Zahrob.
0
Náhlasit nevhodný komentář
Nejdražší na celém chlebu jsou ty ořechy, které Láďa zapomněl zaúčtovat, ne každý má možnost si je natrhat. Osobně dávám ořechy radši do štrůdlu či vánočky, do chleba dávám semínka: sezam, slunečnice, len apod... Mouky používám graham napůl s celozrnnou žitnou.
11.4. | 13:15 carol76
2
Náhlasit nevhodný komentář
No nevím nevím, Michal David z něho zrovna úžasem neomdlíval :-))
11.4. | 12:07 sharp12
-3
Náhlasit nevhodný komentář
Láďa Hruška je na Švestku!