Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 28.1. 2014 13:57
Vyzkoušejte je!

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Nemastné koblihy vyjdou na 1,50 za kus!

Inspektor televize Nova se dnes opět dostal do kuchyně a vyzkoušel recept, který zní skoro dietně. Nesmažené koblihy z trouby. Chutnají koblihy bez omastku skutečně jako koblihy? A jaký je recept?

Honí vás mlsná a přemýšlíte, čím byste ji zahnali? Vyzkoušejte domácí koblížky, které není nutné smažit, nýbrž péct v troubě. A do přípravy můžete zapojit i své děti nebo partnera, jelikož zpracovat těsto, aby bylo dokonale hladké, je trochu dřina. Nicméně výsledek skutečně stojí za to!



Recepty Ládi Hrušky - Nemastné koblihy
Zdroj: TN.cz



 

Postup:
Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si nechte na závěr) vypracujte hladké těsto a nechte jej půl hodiny kynout. Po uplynutí doby kynutí těsto rozválejte na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujte kolečka. Na polovinu z nich dejte marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjte. Kraje pořádně stlačte, aby zavařenina nevytekla.

 

Neupečené koblížky naskládejte na vymazaný plech, použít můžete také pečící papír a nechte odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujte.

 

Máte tip na další recepty? Už jste některý podle Ládi Hrušky zkusili? Pošlete je na inspektor@nova.cz.

 

DALŠÍ RECEPTY:

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Jablečňáky s perníkem

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si vlastní chleba za 12 Kč!

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Výborné sýrové bulky upečete za 30 korun!

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Ewa Farna prozradila, proč je tlustá. To jste nečekali...

Dívka vypadá jako těhotná: Když cokoli sním, vypadám pak jako v devátém měsíci

Máte problém s máslem? Vyzkoušejte zdravější ghee!
RECEPT na nedělní snídani: Zdravé lívanečky
RECEPT: Mrkvový chleba s kousky čokolády

 

Další zajímavé recepty najdete na webu Poklička.cz.

ana / L. Hruška TN.cz