Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 28.1. 2014 13:57
Vyzkoušejte je!

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Nemastné koblihy vyjdou na 1,50 za kus!

Inspektor televize Nova se dnes opět dostal do kuchyně a vyzkoušel recept, který zní skoro dietně. Nesmažené koblihy z trouby. Chutnají koblihy bez omastku skutečně jako koblihy? A jaký je recept?

Honí vás mlsná a přemýšlíte, čím byste ji zahnali? Vyzkoušejte domácí koblížky, které není nutné smažit, nýbrž péct v troubě. A do přípravy můžete zapojit i své děti nebo partnera, jelikož zpracovat těsto, aby bylo dokonale hladké, je trochu dřina. Nicméně výsledek skutečně stojí za to!



Recepty Ládi Hrušky - Nemastné koblihy
Zdroj: TN.cz



Zdroj: TV Nova

 

Postup:
Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si nechte na závěr) vypracujte hladké těsto a nechte jej půl hodiny kynout. Po uplynutí doby kynutí těsto rozválejte na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujte kolečka. Na polovinu z nich dejte marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjte. Kraje pořádně stlačte, aby zavařenina nevytekla.

 

Neupečené koblížky naskládejte na vymazaný plech, použít můžete také pečící papír a nechte odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujte.

 

Máte tip na další recepty? Už jste některý podle Ládi Hrušky zkusili? Pošlete je na inspektor@nova.cz.

 

DALŠÍ RECEPTY:

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Jablečňáky s perníkem

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si vlastní chleba za 12 Kč!

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Výborné sýrové bulky upečete za 30 korun!

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Ewa Farna prozradila, proč je tlustá. To jste nečekali...

Dívka vypadá jako těhotná: Když cokoli sním, vypadám pak jako v devátém měsíci

Máte problém s máslem? Vyzkoušejte zdravější ghee!
RECEPT na nedělní snídani: Zdravé lívanečky
RECEPT: Mrkvový chleba s kousky čokolády

 

Další zajímavé recepty najdete na webu Poklička.cz.

ana / L. Hruška TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

9.2. | 15:22 vkamca
35
Ještě než jsem zadělela na koblihy z trouby, tak jsem si přečetla komentáře. ...
27.1. | 20:05 prchi666
-40
hmmmm 29 kč? ono rozkalkulovat jakýkoliv jídlo tak vaříte za 10kč každej den... ...
31.1. | 15:00 lvice1951
3
jako za koblihu to neberu je to proste buchta!!!
8.10. | 00:13 Martina Jindrová
-2
Tento recept nedoporučuji. Neříkala bych tomu nemastné koblihy natož vůbec koblihy, chutná to jako houska a ani ne moc dobrá houska. Ze zbytku těsta jsme udělali klasické "mastné koblihy" ve friťáku, protože ty pečené se nedaly jíst. Stále to nechutnalo jako koblížky od babičky, ale už se ...
16.4. | 15:58 Lucie Houžvičková
4
koblihy jsem dělala akorát ze svého těsta a upekla je v troubě, jako dobrý akorát prostě to chutnalo jako buchta, kobliha chutná jinak :)
3.4. | 22:19 virtual-horse-stables-andros
6
Komu se to nelíbí,ať si zadek políbí...Tak Běžte očumovat něco jiného!
13.3. | 13:03 prestik
6
jitka1950... mate mylne info, koblihy jsou smazene, vdolky take, jen nejsou plnene... babicka vam asi lhala.
10.3. | 00:11 lenulkatop
15
koblihy vynikající!!!!! Dokonce můj vybíravý syn, který moc nejí buchty prohlásil, že jsou lepší než z obchodu. Udělala jsem je po obědě a jen se po nich zaprášilo a tak jsem dokonce musela upéct další várku. Já ale udělala z jedné dávky 34 koblihů, a to proto, že jsem nechala těsto kynout víc jak ...
25.2. | 17:57 Jana Jabůrková
7
koblihy výborné a chléb též,už je zadělaný znova
21.2. | 13:36 faixxxx
-25
cenyj sou na palici.já nebudu kvůli tomuhle kupovat celej rum za stovku,když ho jinak nepužívám.zavařeniny? nemám,kvůli tomuhle nekoupím...holt ne každej má doma zásoby za stovky,aby pak z nich mohl vytvořit pomocí dvou kapiček levnej a ošizenej recept...
16.2. | 17:56 vinpav
4
Koblížky byly moc dobré. Možná lepší jak ty z obchodu. Za takou cenu je lepší si ty koblihy upéct než koupit.
12.2. | 14:26 Veronika Benešová
8
tak koblížky mi sice tolik nevyběhly,ale k obědu s kakaem nás zasitily a byly dobrý..