Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Publikováno 7. 6. 2014
levně a chutně

Letní pochoutka od LÁDI HRUŠKY: Lehký jogurtový koláč s jahodami!

Zdroj: TV Nova

Jahodová sezóna vrcholí, na trhu už jsou běžně k mání sladké české jahody, a toho využil náš inspektor Láďa Hruška. Jednoduše, rychle a opět levně nám upekl lehký jogurtový koláč a opravdu jsme si pochutnali.

Láďa si na plantáži nasbíral levné jahody a rozhodl se z nich udělat luxusní a velmi jednoduchý jogurtový koláč. Pokud vám v ledničce ještě zbyl ručně vyrobený domácí jogurt, je situace úplně ideální.

 

Co budete na recept potřebovat?

Láďa Hruška: Jahodová buchta 2
Zdroj: TV Nova

Láďa Hruška: Jahodová buchta 3
Zdroj: TV Nova

 

Všechny suroviny kromě prostě dáme do mísy a vzájemně zamícháme a zpracujeme na jednolité těsto.

 

 

Na vrch buchty si také připravíme další vychytávku, drobenku. Smícháme na ni dvě lžíce másla, dvě lžíce cukru a tři lžíce polohrubé mouky. Hmotu na drobenku zpracováváme tak dlouho dokud se všechny suroviny dobře nepromíchají. Pokud se drobenka lepí, přidejte ještě trochu mouky. Výslednou drobenku ještě Lá´da vylepšil skořicovým cukrem a trochou strouhaného kokosu.

 

 

Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rozprostřeme, nasázíme do něj nařezané jahody a pak posypeme dříve vyrobenou drobenkou. Poté dáme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme. Po pětadvaceti minutách je buchta krásně růžová. Stačí ji jen nechat vychladnout a můžete se do ní směle pustit.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

Nechutné jídlo: Podívejte se na galerii, ze které vám bude zle

Ladislav Hruška TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

8.6. | 08:12 mandarinka03
6
ellbie, když už vaří v hlavních zprávách, tak čekám fakt pecku recept, ne ...
8.6. | 08:06 mandarinka03
-9
Bože, na jogurtovou buchtu mám recept ještě z Vlasty za totáče. Je to výborný ...
8.6. | 22:28 Jarmila Marešová
3
Každý týden si připravuji podle receptu pana Hrušky Lučinu a máme jí moc rádi - vyzkoušenou ji nám z Chceňského 10% jogurtu 1/2 šlehačky z dávky je několik snídaní na chleba potom pažitku, nebo petržel a je to mňamka
8.6. | 15:18 Eva Bártová
-6
Láďo,posílám ti rychlý koblížky od tetky: 25dkg polohrubé,2 celá vejce,2 lžíce cukru moučky,špetka soli,asi 1/8 l mléka a celý prdopeč Všechno smícháme dohromady,jedno jak ,a rozpálíme pánev s olejem.Lžičkou nebo dvěma tvoříme malé kuličky,které vkládáme rovnou do rozpáleného oleje a smažíme ...
8.6. | 13:14 ellbie
4
mandarinka03 já podle pana Hrušky vyzkoušela jeden recept na pudinkové šneky. Byly chutné. V podstatě s tebou i souhlasím, ale...to, že Nova zařadila jeho okénko do zpráv, to není jeho vina. Nepomlouvá nikoho, jen srovnává. Samozřejmě výrobci pečiva, kuchaři, mají své náklady spojené s výrobou, ...
8.6. | 12:59 Luisa Chevalier
-2
Manderinka super.diky.jdu na nej.delam podobne testo na strudl a vzdy se po bem zaprasi.
8.6. | 08:12 mandarinka03
6
ellbie, když už vaří v hlavních zprávách, tak čekám fakt pecku recept, ne návody sto let staré, nebo ty jeho experimentální hnusy. Nic levného nevaří, protože nepočítá správně suroviny, energie atd. Lehké je pomlouvat restaurace a obchody, ale oni platí nájem, výplaty kuchařům, odvody, energie. Je ...
8.6. | 08:06 mandarinka03
-9
Bože, na jogurtovou buchtu mám recept ještě z Vlasty za totáče. Je to výborný koláč, jen ten Hruškův má zbytečné suroviny. Ten můj vypadá o 100% lákavěji, ne taková nahnědlá zdrclina co předvádí on, Recept - 2 kelímky jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 kelímek cukr krupice, 1 celé vejce a celý ...
8.6. | 00:23 ellbie
4
Dehonestace a patlando ? To by mě zajímalo co anca216 a pirolizaluperzelena jsou za lidi...asi z vyšší vrstvy, že? Takovýchto receptů se najde ve starých kuchařkách mraky, vy kritici.
7.6. | 21:26 Anicka Krásková
-1
Zase patlando.
7.6. | 21:17 allanaldik
2
nezapomel zapocitat jahody, sebral je sam. jen me udivuje ze je tady hodne lidi co to po nem opakuji a chutna jim to, najdou se i taci co jim to nechutna ale tech je fakt malo. Tech kucharek v obchodech je kvanta. jidlo za 300kc tak to si muzu zajit do restaurace a doma se nemusim nijak trapit ze ...
7.6. | 20:20 pirolizaluperzelena
-2
panebože už ho někdo zastřelte gumovým medvídkem. To je totální dehonestace čehokoliv podobnéh kulinařině. Šetřit ano, dá se ale tohle je fakt nářez......