Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Publikováno 7. 6. 2014
levně a chutně

Letní pochoutka od LÁDI HRUŠKY: Lehký jogurtový koláč s jahodami!

Zdroj: TV Nova

Jahodová sezóna vrcholí, na trhu už jsou běžně k mání sladké české jahody, a toho využil náš inspektor Láďa Hruška. Jednoduše, rychle a opět levně nám upekl lehký jogurtový koláč a opravdu jsme si pochutnali.

Láďa si na plantáži nasbíral levné jahody a rozhodl se z nich udělat luxusní a velmi jednoduchý jogurtový koláč. Pokud vám v ledničce ještě zbyl ručně vyrobený domácí jogurt, je situace úplně ideální.

 

Co budete na recept potřebovat?

Láďa Hruška: Jahodová buchta 2
Zdroj: TV Nova

Láďa Hruška: Jahodová buchta 3
Zdroj: TV Nova

 

Všechny suroviny kromě prostě dáme do mísy a vzájemně zamícháme a zpracujeme na jednolité těsto.

 

 

Na vrch buchty si také připravíme další vychytávku, drobenku. Smícháme na ni dvě lžíce másla, dvě lžíce cukru a tři lžíce polohrubé mouky. Hmotu na drobenku zpracováváme tak dlouho dokud se všechny suroviny dobře nepromíchají. Pokud se drobenka lepí, přidejte ještě trochu mouky. Výslednou drobenku ještě Lá´da vylepšil skořicovým cukrem a trochou strouhaného kokosu.

 

 

Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rozprostřeme, nasázíme do něj nařezané jahody a pak posypeme dříve vyrobenou drobenkou. Poté dáme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme. Po pětadvaceti minutách je buchta krásně růžová. Stačí ji jen nechat vychladnout a můžete se do ní směle pustit.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

Nechutné jídlo: Podívejte se na galerii, ze které vám bude zle

Ladislav Hruška TN.cz
Obchodní sdělení

NIČÍTE SI NEHTY LAKOVÁNÍM?