Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 4.3. 2014 20:47
super recept

LEVNĚ A CHUTNĚ podle Ládi Hrušky: Dvanáct kuřecích křídel za 39 korun!

Zdroj: TV Nova

Všichni si rádi kupujeme smažená kuřecí křídla v různých fastfoodech a restauracích. Mnohem levnější ale bude, když si je uděláte v klidu doma. Místo tří křidélek z fastfoodu za 39 korun si jich můžete doma za stejnou cenu udělat hned 12. Jak na to? Podle receptu Ládi Hrušky.

Smažená kuřecí křídla jsou mezi lidmi velmi populární. Každý si je občas rád koupí někde ve fastfoodu nebo si je dá v nějaké restauraci. Málokdo si ale zkusil je udělat doma.

 

Podle receptu Ládi Hrušky si můžete udělat mnohem levnější a minimálně stejně dobrá kuřecí křídla za pár minut. Metoda je jednoduchá - kromě základních surovin budete potřebovat tři misky a pytlík.

 

Co budeme potřebovat:

6 kuřecích křídel (naporcujeme je na poloviny)
hladká mouka
olej
sůl (2 lžičky)
paprika (1 lžička)
granulovaný česnek (1 lžička)
chilli (1 lžička)
grilovací koření
kari
tymián
voda
mléko
1 vejce


 

Návod na přípravu:

Do první misky dáme dvě lžičky soli a po jedné lžičce papriky, granulovaného česneku, chilli, grilovací koření, kari, tymián. Do druhé misky dáme hladkou mouku a osolíme jí. Do třetí misky pak rozmícháme směs vajíčka, mléka a vody v poměru 2 (vajíčko) : 1 (voda) : 1 (mléko). Do hrnce nalijeme olej v takovém množství, aby v něm mohla být všechna křídla ponořená a rozpálíme ho.

 

Kuřecí křídla postupně obalíme ve směsi koření, pak v mouce a naposledy ve směsi vody, mléka a vejce. Pak přijde na řadu speciální trik do ideálně papírového sáčku nasypeme zbytek koření a mouku, která nám po obalování zbyla. Obsah promícháme a do této směsi vložíme obalená kuřecí křídla. Pytlík s obsahem utěsníme a všechno pořádně protřepeme. Takto obalená křídla vložíme do rozpáleného oleje a smažíme asi 10 minut do zlatova. Dobrou chuť!

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Podívejte se na snímky šíleného Japonce, který se stal kuřetem

Ewa Farna prozradila, proč je tlustá. To jste nečekali...

Ladislav Hruška tn.cz / ČTK / hru