Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 7.3. 2014 08:41
na vaší straně

LEVNĚ A CHUTNĚ: Připravte si domácí PIZZU z pomazánkového másla i pro CELIAKY

Pizza, oblíbené jídlo Čechů! Mražená pizza snad nechybí v mrazáku žádné rodiny, protože je to rychlá večere bez práce. Proč ale utrácet za zmražený polotovar plný éček, když si doma můžete upéct za pár korun vynikající domácí pizzu z pomazánkového másla!

Recepty, které posíláte Láďovi Hruškovi, jsou velice oblíbené. Tentokrát jste mu poslali jednoduchý a super levný recept, a to sice na pizzu s nezvyklou přísadou. Přípravu zvládne opravdu každý a navíc se dá udělat i v bezlepkové formě! Podívejte se, jak si rychle připravit pochoutku z Itálie v pohodlí domova.
 

Pizza z pomazankového másla_1
Zdroj: TN.cz

 

Přísady na těsto:

1 kelímek pomazánkového másla (19 Kč)
1 kelímek hladké mouky (2 Kč) nebo bezlepkové mouky (8 Kč)
špetka soli
 

Rajčatový nátěr:
1 rajčatový protlak (4 Kč)
oregano, bazalka, česnek (2 Kč)
 

Na pizzu poklademe, co máme rádi, například rajčata, mozzarelu, salám nebo šunku. Fantazii se meze nekladou.
 

 

Postup:
 

1. V míse smícháme pomazánkové máslo, mouku a sůl a vypracujeme těsto (Pokud se těsto lepí, přidáme více mouky).
2. Těsto vyválíme na placku pizzy na pečící papír.
3. Potřeme tomatovým základem (smíchaný protlak s rozdrceným česnekem, špetkou oregana a bazalky)
4. Poklademe na pizzu oblíbené přísady
5. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15 až 20 minut

 

Info

Plaťte z rodinných příjmů jen kolik musíte. Na nutných výdajích přeplácíme často tisíce korun.

Na čem a kolik přeplácím

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Donáška pizzy až do školy! Podívejte se, co si dovolil jeden ze studentů

Neuvěřitelné video: Poslíček užírá zákazníkovi ve výtahu pizzu

TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

6.3. | 20:28 filhousecz
12
a Italové nám vyhlásí válku. Není levnější použít, mouku, vodu, droždí, sůl a ...
7.3. | 00:07 prestik
-16
To mysli vazne? Pizzu mame radi, ale nepouzivame klasicke testo, nybrz normalni ...
10.8. | 22:08 Kristýna Strnadová
0
nám pizza takto moc chutná, kupovali jsme si těsto na pizzu a toto je mnohemlepší, má takovou specifickou chuť. Děkáme z choceňského pomazánkového, mouky nedáme kelímek vrchovatý a případně ještě trochu přidám dokud není těsto moc lepivé. Finta je v tom vyválet těsto na velmi tenkou placku, odhadem ...
18.4. | 23:01 nunu21
0
za me jako bezlepkare velké zklamani =o( testo bylo na me teda dost mastne. Mam mozna i levnejsi a lespi recept... cca 100g mouky (např. Jizerka, smutny, atd) 50 g ryzove mouky, PL octa PL oleje cca cajova lzicka kypriciho prasku vejce, sul , voda. Vznikne plpavé testo, ktere rozetru na pecici ...
17.4. | 08:19 teta-eva
2
Cha, to už je lepší https://www.youtube.com/watch?v=ya6acbcQtx8
16.4. | 11:05 Lucie Houžvičková
-1
myslím že se dá udělat lepší těsto bezlepkové a nemusí tam být pomazánkové máslo... to neochucené je asi v porádku, ale mě nechutná ale tohle je masakr.... spíš chemická zbraň než jídlo : http://www.chemievjidle.cz/pomazankove-maslo/zelet...
17.3. | 13:29 kisa93
1
bože, už nikdy!! těsto se neudělalo...15-20 min? mohla jsem to tam mít i hodinu na 180 stupňů a těsto se prostě neudělalo...Zklamalo velice!!
11.3. | 20:06 spiritkad
-1
Výborná pizza vřele doporučuji :D
9.3. | 09:56 vasutmichal
-4
akorát jsem se z toho pos... Těsto tuhé -> jednou stačilo
9.3. | 08:38 veraaxi
9
Ahoj všem,Láďovi jsem doporučila bezl.mouku Jizerka a dle konzistence v reportáži hádám, že ji i použil. Bohužel cena za kelímek by pak byla kolem 21,-. Věřím však, že těsto půjde i s jinou moukou, např. kukuřičnou, sojovou, pohankovou, rýžovou apod., kdy se cena za kelímek bude pohybovat kolem 6,- ...
7.3. | 22:00 wejunka09
10
Dnes byla Láďova pizza k večeři a fakt super - (y).
7.3. | 14:05 Lucie Kollmannová
3
Použila jsem bezlepkovou mouku JIZERKU a těsto bylo super !
Obchodní sdělení

Kam s dětmi k moři