Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 28.5. 2014 07:12
vařte s námi

NOVÝ RECEPT: Láďa Hruška peče skvostné JABLKOVÉ RŮŽIČKY!

Zdroj: TV Nova

S novým receptem Ládi Hrušky oslníte každou návštěvu. Je to ideální dezert ke kávě a vypadá opravdu skvostně - jde o jablkové růžičky.

Recept tentokrát Láďa Hruška našel na slovenském internetu. "Je hravý a snadný," komentuje ho Hruška a má pravdu. Navzdory efektnímu výsledku ve tvaru květu růže nejde o nijak složitý recept a zvládne ho i začátečník.
 

Jak na to? Jablka rozkrojte na polovinu a vydlabejte jim jadřinec. Pak jablka nakrájejte na asi 1 až 2 mm tenké plátky a připravte si je stranou.
 

 

Na válu vyválejte listové těsto do tenkého plátu a když je hotovo, nakrájejte rozválené těsto na zhruba pět centimetrů široké proužky. Jednu polovinu šířky proužku potřete podélně marmeládou a posypte skořicovým cukrem.
 

Levně a chutně - Jablkové růže -1
Zdroj: TN.cz

 

Na tuto vrstvičku marmelády a skořicového cukru položte plátky jablek a zbývající polovinou těsta je překryjte. Dlouhý plát těsta i s náplní pak z jedné strany celý musíte zavinout. Vznikne jakýsi košíček z listového těsta, z něhož koukají plátky jablek a celek trochu připomíná květ růže.
 


Konec už je snadný. Jablkové růžičky dejte na pečící papír a pak do trouby rozehřáté na 200 stupňů a pečte do zlatova asi 15 minut. Růžičky posypte moučkovým cukrem a můžete podávat. Klidně teplé nebo i vychladlé.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Případ pro potravinového inspektora: Na banánech seděla tarantule!

Posedlost postavou, která může zabít její dítě: Šílená těhulka jí jen banány

tn.cz / gar

Diskuze

19.1. | 19:32 Aneta Mikolášková
5
p.Hruško,vaše Jablečné ružičky jsem vyskousela a jsou výborný a ne jen to. Tech debilnich kecu od pitomcu co vam zavidi si nevsimejte.vetsina lidi vas maji radi.pro ty varte.Dekuji ;)
27.5. | 20:13 godiva1
-16
No sláva Láďíku! Konečně normální "recept", na kterém bych si i pochutnal. Ale po tom, jaké u toho háže ksichty mě přešla i chuť...
27.5. | 20:09 godiva1
-10
No sláva Láďiku! Konečne normální "recept", na kterém bych si asi i pochutnal, ale po tom, jaké u toho házíš ksichty mě přešla chuť... :-)