Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 25.3. 2014 09:42
vařte s hruškou

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Výborné korbáčiky uděláte za pět minut! A za hubičku

Zdroj: TV Nova

Láďa Hruška přišel s novým receptem, který jste mu poslali. Vyrobil domácí sýry korbáčiky z mozzarelly a to navíc za hubičku proti těm kupovaným...

Běžně se korbáčiky vyrábějí z kravského mléka se syřidlem. Postup je ale zdlouhavý a nejméně na dva dny. Ladislav Hruška ale využil toho, že stejným způsobem se v tuzemsku vyrábí i sýr mozzarella. Vyrobí tedy korbáčiky z něj...


Domácí korbáčiky
Zdroj: TV Nova Domáčí korbáčiky Ládi Hrušky

 

Budeme potřebovat jedno balení mozzarelly, dva hrnce s vodou a mořskou hrubozrnou sůl. Připravíme si hrnec s horkou vodou. Vodu hodně osolíme mořskou hrubozrnou solí - dáme do ní asi 4 lžičky soli.
 

 

Sůl necháme rozpustit a do vody vložíme mozzarellu nakrájenou na menší kousky. Měla by vzniknout hladká táhnoucí se hmota. Jakmile se začnou kousky mozzarelly lepit na lžíci, je všechno připraveno k výrobě korbáčiků.
 

Horký rozpuštěný kousek sýra nabereme na lžíci a prsty jej několikrát prohněteme do kuličky jako těsto. Pak z něj prsty taháme dlouhé "provázky", které okamžitě chladíme ve studené vodě osolené asi 3 lžičkami soli.
 

 

Pokud by sýr vychladl natolik, že už z něj nejde vytahovat korbáčiky, stačí ho opět ponořit na chviličku do horké vody, dokud nezměkne. Korbáčiky vyndáme ze studené vody, necháme na sítku okapat a můžeme je ihned podávat.
 

Zajímavý je i rozpočet na výrobu domácích korbáčiků. Mozzarellu Láďa Hruška sehnal v akci za 15 korun a nadělal z ní přes 200 gramů korbáčiků. 50 gramů těch kupovaných přitom vyšlo na 28,50 Kč.

 

Info

Rodinný rozpočet. Nevydávejte z něj více, než musíte. Ušetřit můžete tisíce korun ročně.

kolik a na čem mohu ušetřit

 

ČTĚTE TAKÉ:


Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně
RECEPT: Chléb bez sacharidů

Udělejte si bounty tyčinky. RECEPT

Máte problém s máslem? Vyzkoušejte zdravější ghee!

 

Další zajímavé recepty najdete na webu Poklička.cz.

tn.cz / gar

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

24.3. | 20:24 Jára Zimrman
36
Ty šišlo ušatej. Víš z čeho se dělaj korbačiky? Co je to za typ sýra? Určitě ne ...
24.3. | 22:58 jardavcela
-8
a to jeste neznate origos technologii vyroby pravych korbaciků. ony ty babuse v ...
22.11. | 21:16 Jaroslav Werner
4
Náhlasit nevhodný komentář
Nejlepší je si udělat korbáče z vlastního vyrobenýho sýra !!!
28.5. | 13:54 Monika Bezděková
0
Náhlasit nevhodný komentář
mnam,jsou výborné a povedly se,super
10.5. | 08:17 odisea89
1
Náhlasit nevhodný komentář
mozzarella se prodává o různých váhách, on netvrdí že se tak vyrábí korbáčky, ale že to chutná jak korbáčky!!!
16.4. | 10:01 Lucie Houžvičková
-2
Náhlasit nevhodný komentář
Tak to teda promiňte ale radši si tu mozzarellu dám z rajčátky, bazalkou a olivovým olejem.. korbáčiky mám ráda ale pokud na ně nemám tak si je nekoupím, myslím si že se to bez nich dá přežít.... Tohle opět nevyzkouším...
28.3. | 00:44 Jana Viková
4
Náhlasit nevhodný komentář
Tak pokud je mi známo, tak mozzarella se vyrábí nejčastěji o čisté hmotnosti - pevného podílu, o váze 125g, nebo o 250g (od firmy Zott). Cena se pohybuje za těch 125g cca 27 korun, pokud není v akci, ve slevě, když má konec expirace, tak ještě méně. Mozzarella z buvolího mléka je ještě v další jiné ...
27.3. | 19:02 Kristýna Jurečková
0
Náhlasit nevhodný komentář
Vynikající recept na domácí korbáčky!! Včera jsem to zkusila a nepoznala rozdíl, opravdu výtečné! Byli snězené ve vteřině. Ostatní zamindrákovaní hlupáci, bežte si jinam, tady o vaše "moudra" nikdo nestojí. Raději si to napřed vyzkoušejte, pak by jste nemohli psát takové ...
27.3. | 08:11 Roman Brauner
3
Náhlasit nevhodný komentář
To opravdu není nikdo z Novy schopen vysvětlit mystifikaci s hmotností a cenou? To neumíte přiznat omyl a chybu?
26.3. | 13:38 achillevolfoni
4
Náhlasit nevhodný komentář
Tak to je fekální humáč.
26.3. | 06:47 hondarr6
1
Náhlasit nevhodný komentář
Tady je to jak u Vietnamcu,oni pokazde rikaj leeeepsi jak original a ja mam zachvat smichu.
25.3. | 21:01 J. Zahrob.
19
Náhlasit nevhodný komentář
Lidičky nebuďte hnusní, nikdo vás nenutí abyste to jedli. Taky se mi některé recepty pana Hrušky nelíbí (např. nesmažený "smažák") ale nemelu kolem toho když druhému to třeba chutná, proč hned urážet? Takhle vulgárně se vyjadřují jen zakomplexovaní kterým chybí radost ze života a ...