Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 2.5. 2014 11:17
Levně a chutně

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Vyrobte si trdelník jen za 7 Kč, na trzích stojí 60!

Zdroj: TV Nova

Trdelník je oblíbenou pochoutkou Čechů, hodně z nás si ho dává na trzích. Jenže tam stojí až 60 korun. No a to leckoho přejde chuť. Láďa Hruška vám poradí, jak si udělat jeden jen za 7 korun.

Trdelník, nebo trdlo, je sladké pečivo, který má tvar velké duté kremrole. Vyrábí se z kynutého těsta. Slovenský Skalický trdelník dokonce má registrovanou známku EU "chráněné zeměpisné označení". Je historie sahá až do Sedmihradska, tehdy ho Maďaři dostali právě do slovenské Skalice.
 

No a teď se podívejte, jak z vašich tipů udělal výborné trdelníky Láďa Hruška.
 

Postup:
 

1. Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek.
 

Levně a chutně s Ladislavem Hruškou - Trdelník
Zdroj: TN.cz

 

2. Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a k tomu přidáme náš kvásek. Ze všeho uděláme měkké těsto, které necháme kynout v teple asi 30 minut.
 


3. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice.
 

4. Náš trdelník pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru.
 

5. Trdelník pak upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 8 minut. A je hotovo!

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Láďa Hruška vařil pro Michala Davida: Podívejte se, jak hitmakerovi chutnalo

Láďa Hruška zase kuchtil: Bublanina z mikrovlnky za 33 korun!

Případ pro potravinového inspektora: Na banánech seděla tarantule!

Láďa Hruška tn.cz / hmr

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

29.4. | 23:55 terezka1985
21
Lado, diky za vase recepty ... je to opravdu inspirativni a kdyz sis tim clovek ...
29.4. | 19:28 vodnar69
-18
Hrusoune, koukni kho vseho inspirujes. Popravde - radeji si dam ty knedle, neco ...
5.4. | 23:41 Zoltan Hájas
1
Ja som kupil sadu foriem na trdelnik tu :www.predomacnost.eu Môžem odporučit....super vec !!!
21.12. | 22:18 Fili Bal
-12
Zmrde,vždyt se to nedá žrát!!!!!
6.11. | 13:31 Eva Treterova
2
no tak nevim, kde se atala chyba, ale mi na tech lahvich teda vubec nic nedrzi, cele testo mi opadalo:( jako napad dobry, ale ta realizace hruza a myslim, ze teda levneji to urcite nevyjde.
4.10. | 12:10 kikoliny
5
1) těsto na sklenicích absolutně nedrží. 2) v kuchařce píšete něco jiného, než děláte na videu. 3) i přesto, že těsto na sklenicích nedrží, tak "trdelníkové" těsto vůbec nechutná jako pravý trdelník!
30.9. | 12:47 Lucie Vávrová
6
Těsto na sklenicích absolutně nedrží..možná sem někde udělala chybu, ale dělala jsem vše podle návodu...Takže na doma je to dobrý, ale na návštěvu bych to nevzala..za to aby se člověk styděl :D
25.6. | 23:01 František Dražan
11
Jsou lidé kteří odsoudí vše aniž by něco zkusili,dali si práci něco dokázat,ale mají peníze.Pak jsou lidé kteří je nemají,a tak hledají alternativní řešení.Naučil jsem se to druhé,místo matjesů ze sledě,je udělám z cejna nebo plotice,rozdíl ceny asi 150 kč na kg.A jiné podobné varianty.
28.5. | 19:13 veeruunkaa91
9
Dnes jsme doma vyzkoušeli jablečné růžičky a jelikož jsme neměli dost jablek, polovinu dávky jsme udělali na slano, S uzeným masem, místo marmelády posloužil kečup, místo skořicového cukru provensálské bylinky. Zdá se že slané růžičky u nás měli větší úspěch nežli sladké
12.5. | 14:17 a2d7
13
Myslím, že je dobře, že pan Hruška ukazuje Česku jak vařit levně a zároveň i chutně. Pokud se pozorněji podíváte na ceny surovin, které jsou uvedeny v tabulce, tak vám musí dojít, že jsou docela nadsazené. 250 ml hrnek mléka určitě nestojí 9 Kč (pokud 1 l mléka stojí 20 Kč /4 tak vychází 5 Kč/250 ...
5.5. | 22:20 gabinas1
-2
Zdravím, tak recept jsem vyzkoušela, ale bohužel musím říci, že tvar se bohužel nepovedl, ale chuťově vynikající :-) ale nevím, kde jsem udělala chybu, že trdelník v troubě se ze sklenice sesunul ! tak nevím :-)
2.5. | 13:13 Bohumír Bačák
-7
...)))trdelník za 7Kč???to je ale mini trdelník,na trhu by vašich 7-8 porcí stálo kolem 60 korun,ono je také dobře si informace ověřit,na Slovensku jsou "trdelníky" mnoha chutí o velikosti 40-50cm v ceně 2eura.....některé recepty jsou fajn,ale neblbněte lidem hlavy,mnozí umějí též ...