Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 3.2. 2014 20:44
Levný recept

Pečeme s Láďou Hruškou: RECEPT na super loupáky za tři koruny

Zdroj: TV Nova

Reportér TV NOVA Láďa Hruška už mnohokrát prokázal, že exceluje nejen před kamerou, ale i v kuchyni. Tentokrát se vrhnul na domácí loupáky, které nakonec vyšly jen na necelé tři koruny za kus!

A to je cena, za kterou si dnes pořídíte maximálně tak suchý rohlík. A co je tedy na výrobu skvělých domácích loupáků potřeba?
 

Připravte si:
 

2 žloutky 6,- Kč (1 do těsta, 1 na pomašlování)
citronová kůra 4,- Kč
1 vanilkový cukr 2,50 Kč

1/3 kostky másla 10,- Kč

1 hrnek vlažného mléka 4,- Kč
půlka kostky droždí 2,50 Kč
1 vrchovatá lžíce cukru krupice 1,- Kč
špetka soli
3 hrnky hladké mouky 4,- Kč


Celkem:
34 korun za 12 loupáků
 

Láďa Hruška peče loupáky
Zdroj: TV Nova


A jak na to? Těsto vyrobíme jednoduše smícháním uvedených ingrediencí, samozřejmě s výjimkou žloutku určeného na potření. Těsto se dá vypracovat buď ručně nebo v domácí pekárně.


Když je těsto uhnětené, necháme ho kynout. Pak na pomoučeném válu z těsta vyválíme rohlíky a těsto opět necháme kynout.


Pak připravené loupáky potřeme rozšlehaným žloutkem a podle chuti posypeme mákem. Plech strčíme do rozpálené trouby a pečeme do růžova.
 

PODÍVEJTE SE, JAK PODLE HRUŠKY PEČOU DĚTI!

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

(Ne)Chutné dorty, z nichž vám bude na zvracení. Podívejte se na galerii

pez, Ladislav Hruška TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

6.2. | 00:00 Markéta Dufková
58
Tyjo, fakt nechápou jisté lidičky, co sem píšou, jakej je Hruška a jak jsou ...
3.2. | 20:03 kundopal
-34
dementt jeden tam ochmatava v albertu loupak a dalsi zakaznik si ho pak ...
16.4. | 14:30 Lucie Houžvičková
-3
.....:D a manža si čvachtal :D no tohle je jeden z těch normálních receptů ale podle mě nic nového, určitě je spousta takových receptů na mimibazaru a podobných stránkách....:D
29.3. | 12:29 hrbkovamonika
0
supr loupaky uz padli za vlast deti mlaskali a tatka taky no uvidim co na to babicka
5.3. | 14:51 jiras148
15
jen bych chtěl vědět, co na tomto pořadu provokoje všechny ty dementy ,co jsem píšou ty hrozný blafy a kritiky? Já nejsem žádnej nadšenec vaření a pečení,ale toto se mi zdá dobrý a fandim takovýmto aktivitám.Ale když pak čtu některý komenty,stydim se za ty všechny hlupáky,idoty a zakomplexovaný ...
10.2. | 20:22 Eva Pospíšilová
-1
Jen malou poznámku, máslo se rozpouští do těst.Taky používám hnětací háky na robotu, nedělám rukama.To už bych je snad ani neměla, za ty léta co vařím a peču.
9.2. | 15:57 Andrea Prášková
3
všechny recepty jsou super!!!!!Tedy, až na ty recepty s kuřecí kůží, přijde mi to dost nechutné, ale jinak jsou všechny recepty super!!!!!i ten Sýr, a to já sýr nejím!!!!!!
9.2. | 15:17 Hana Libotovská
-4
Láďo, prosím vás, nechci vás urazit ale to ovoce které do loupáků strouháte není citron :-)
9.2. | 10:23 zlebkovajanazlebkova
11
jediné co na to všechno můžu napsat je jen to,že by pan Hruška měl vydal svoji knihu receptů
8.2. | 10:58 kleo35
22
I já nechápu lidi,co píší o panu Hruškovi!Tak se na to nedívejte! U mě je to machr!Recepty jsou sice staré,ale pointa je v tom,ze nam ukazal,co vlastně ,pardon,žereme ze supermarketu!!!!!!!Vy co ho haníte,STYDTE SE!!!Je videt mozkožrout ve vaších hlavách!A pane Hruško,nedejte se a pečte dál!Těším ...
6.2. | 00:00 Markéta Dufková
58
Tyjo, fakt nechápou jisté lidičky, co sem píšou, jakej je Hruška a jak jsou dementní jeho recepty, nebo jak ty recepty jsou již dávno staré. Tito lidé asi vůbec nepochopili pointu Hrušky a jeho vsuvky do zpráv s levnými recepty. Snad mne neukamenujete, ale jde o to, aby někdo třeba oživil recepty ...
5.2. | 19:25 dilinajosef
-22
Je vidět, jaký jsme národ dilin. Tento recept už existuje již řadu let a teď jste všichni objevili Ameriku................