Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 3.2. 2014 20:44
Levný recept

Pečeme s Láďou Hruškou: RECEPT na super loupáky za tři koruny

Zdroj: TV Nova

Reportér TV NOVA Láďa Hruška už mnohokrát prokázal, že exceluje nejen před kamerou, ale i v kuchyni. Tentokrát se vrhnul na domácí loupáky, které nakonec vyšly jen na necelé tři koruny za kus!

A to je cena, za kterou si dnes pořídíte maximálně tak suchý rohlík. A co je tedy na výrobu skvělých domácích loupáků potřeba?
 

Připravte si:
 

2 žloutky 6,- Kč (1 do těsta, 1 na pomašlování)
citronová kůra 4,- Kč
1 vanilkový cukr 2,50 Kč

1/3 kostky másla 10,- Kč

1 hrnek vlažného mléka 4,- Kč
půlka kostky droždí 2,50 Kč
1 vrchovatá lžíce cukru krupice 1,- Kč
špetka soli
3 hrnky hladké mouky 4,- Kč


Celkem:
34 korun za 12 loupáků
 

Láďa Hruška peče loupáky
Zdroj: TV Nova


A jak na to? Těsto vyrobíme jednoduše smícháním uvedených ingrediencí, samozřejmě s výjimkou žloutku určeného na potření. Těsto se dá vypracovat buď ručně nebo v domácí pekárně.


Když je těsto uhnětené, necháme ho kynout. Pak na pomoučeném válu z těsta vyválíme rohlíky a těsto opět necháme kynout.


Pak připravené loupáky potřeme rozšlehaným žloutkem a podle chuti posypeme mákem. Plech strčíme do rozpálené trouby a pečeme do růžova.
 

PODÍVEJTE SE, JAK PODLE HRUŠKY PEČOU DĚTI!

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

(Ne)Chutné dorty, z nichž vám bude na zvracení. Podívejte se na galerii

pez, Ladislav Hruška TN.cz