Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 1.11. 2014 11:37
Levně a chutně

Rychlovky Ládi Hrušky: Oříškový krém, loupáky i smažák z hrnku!

Rychlovky Ládi Hrušky - Oříškový krém, Loupáky, Smažák z hrnečku
Zdroj: TN.cz

Připomeňte si tři oblíbené recepty gurmánského experimentátora Ládi Hrušky! Dnešní díl Rychlovky Ládi Hrušky nabízí chuťovky jako stvořené pro mlsouny.

Láďa Hruška v kuchyni vyráběl výborný čokoládovo-oříškový krém, pamatujete? Je to skutečně lahůdka, ale zároveň i kalorická bomba, takže se po ní nezapomeňte důkladně procvičit, protáhnout nebo alespoň projít.

 

Levně a chutně s Ladislavem Hruškou - Výtečný oříškový krém
Zdroj: TN.cz

 

Postup:

Oříšky nasucho opražíme na plechu v troubě cca 13 minut při 180 stupních. Pak je dáme do utěrky a promneme - to je dobrý tip na to, jak oříšky zbavit slupek. Ještě horké je nasypeme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dejte si důkladně záležet, ať máte krém ve výsledku opravdu jemný a hladký.

 

Pak přichází na řadu vaření. Mléko, čokoládu, med a špetku soli dáme do kastrůlku, vložíme do rendlíku s vroucí vodou a necháme rozpustit. Vodní lázeň zabrání tomu, aby se kterákoli z ingrediencí připálila, takže se o směs nemusíme bát. Rozpustí se dokonale.

 

 

Rozpuštěný med s čokoládou a mlékem mícháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou hmotu. Pak do této "medové čokolády" přidáme rozmixované oříšky a ještě jednou všechno promixujeme dohladka, abychom v oříškovém krému neměli hrudky.

 

Krém je hotový a můžete ho ihned podávat. Zjistíte, že je od kupovaných oříškových krémů k nerozeznání. Zajímavá je i cena. Jaký je tedy rozpočet na tuhle pochoutku? Láďa Hruška náklady spočítal na celkem 111 korun. Za to ve výsledku vyrobil víc než půl kila výborného krému...

 

 

Loupáky, které Láďa Hruška upekl za tři koruny, měly fenomenální úspěch. Připomeňte si, jak se dělají. Připravte si následující ingredience.

 

Recepty Ládi Hrušky - Loupáky
Zdroj: TN.cz

 

Postup: 

A jak na to? Těsto vyrobíme jednoduše smícháním uvedených ingrediencí, samozřejmě s výjimkou žloutku určeného na potření. Těsto se dá vypracovat buď ručně nebo v domácí pekárně.

 


Když je těsto uhnětené, necháme ho kynout. Pak na pomoučeném válu z těsta vyválíme rohlíky a těsto opět necháme kynout. Pak připravené loupáky potřeme rozšlehaným žloutkem a podle chuti posypeme mákem. Plech strčíme do rozpálené trouby a pečeme do růžova.

 

 

Reportér Láďa Hruška vyzkoušel jeden z diváckých receptů - nesmažený smažák z mikrovlnky. Hruška se ho ale rozhodl připravit v populárním hrnku, bez smažení, zbytečných tuků, hald nádobí a za neuvěřitelných 5 minut.

 

Recepty Ládi Hrušky - Smažák do hrnečku
Zdroj: TN.cz

 

Postup: 

1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce,


2. široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou,


3. do hrníčku dáme polovinu nastrouhaného sýra, dále rozšlehané vajíčko a vše zasypeme zbývajícím sýrem, nahoru ještě nasypeme trochu strouhanky,

 


4. vložíme do mikrovlnky a děláme na nejvyšší stupeň 5 minut,


5. minutu necháme dojít,


6. máme hotovo a můžeme servírovat. Tip: Pro snadnější vyklopení obkroužíte sýr nožem a překlopíte na talíř.

 

ČTĚTE TAKÉ:

5 potravin, které cpete do lednice a přitom tam nepatří

GALERIE nejen pro chuťové buňky: Koukněte na nejroztomilejší jídla historie

pet TN.cz

Diskuze

1.11. | 14:25 kesounam
9
Náhlasit nevhodný komentář
Jsem kuchař a z jeho šlichet se mi obrací žaludek . Jestli vážně toto někdo podle něho vaří ,tak je mi ho vážně líto .