Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 8.2. 2014 21:08
Chutně a levně

Chutná jako LUČINA! Sýr od Ládi Hrušky ale vyjde čtyřikrát levněji! Máme RECEPT

Zdroj: TV Nova

Inspektor televize Nova se dnes pustil do výroby oblíbeného sýra. Chtěl vyzkoušet, jestli se pochoutka dá vyrobit doma, a jestli to náhodou nevyjde i levněji.

A dopadlo to opravdu výborně! Reportér Láďa Hruška vyrobil lahodný sýr za čvrtinovou cenu, a byl dokonce tak dobrý, že se po něm v redakci TV Nova jenom zaprášilo. Vyzkoušejte si ho také. 

 

 

Co všechno budete potřebovat? Základem je plátýnko nebo bílý kapesník. Dále potřebujete hrnec, cedník, dva velké bílé jogurty (nejméně s 10 procenty tuku), jednu smetanu ke šlehání a sůl.

 

Postup při přípravě sýra: 


Oba jogurty smíchejte se šlehačkou v nádobě, osolte a promíchejte. Na cedník, umístěný na hrnci, pak dejte plátýnko a na něj vylijte připravenou hmotu. To celé dejte do lednice a nechejte odkapávat syrovátku celých 24 hodin. A pak máte už hotovo.

 

 

Sýr si pak můžete namazat na domácí chleba, který v jedné z reportáží Láďa Hruška také pekl, a měl rovněž velký úspěch.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Nejhorší blafy české kuchyně: Podívejte se na jídla, po nichž se vám zvedne kufr

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

pet TN.cz

Diskuze

Nejvíce hodnocené komentáře:

9.2. | 06:29 rastasan
29
A jsou tady takzvaní odmítači.Žádný recept nevyzkouší ale už přesně ví že se to ...
9.2. | 01:35 skeptikus
-28
..sice bych ty jeho sračky nežrala, no ale hlavně že mu je žerou diváci..
19.9. | 15:23 lugol
-9
Humus
1.9. | 01:12 Jana Viková
6
Já ji dělala také, ale byla taky řidší, ale dobrá. Moje maminka je milovnice Lučiny a hrozně jí chutnala. Teď ji dělávám, jak mi doslova napadne, dám třeba 1 jogurt, 1 tvaroh a smetanu. S tím tvarohem je hutnější
16.4. | 13:35 Lucie Houžvičková
0
to by se dalo vyzkoušet :)
10.3. | 18:20 ranniptakloskutak
6
pro optimas Když neumíš vařit,žádný recept nepomůže. Konkrétně domácí chleba dělám prakticky totožným způsobem téměř 30 let,pokud jseš taková samice kura domácího,že o jakémkoli jídle prohlásíš,že je to hnus,pak tě doma velmi špatně(pokud vůbec) vychovali.
10.3. | 09:34 tereziezahradnikova
7
pro kuba1234567899 : zavaž ten lajntuch a zatěžkej. Já už dávno dělám 1 velký choceňský a 1 malá zakysaná smíchat, zavázat, zatížit a třeba i pár h nechat vykapávat v kuchyni.večer dám do ledničky a druhý den používám dle potřeby. buď osolím a přidám máslo a něco dalšího , nebo osladím a používám ...
5.3. | 12:50 popii9
17
oximoron: přečti si co obsahuje Lučina nebo tavený sýr. A jestli mi i pak řekneš, že bys dítěti dala raději kupovanou Lučinu nebo taveňák než doma dělané podle těchto receptů pak jsi, promiň mi to, padlá na hlavu.
4.3. | 21:17 popii9
3
Já dělám tento sýr už delší dob, ale bez šlehačky. Je to sýr Labneh. 1 litr jogurtu a lžíce soli. Promíchat zavěsit v lenici nad misku a za 12 hodin hotovo :-). zkoušela jsem více jogurtu, ale nejlépe mi vyhovuje Valaška.
3.3. | 18:05 Jakub Glofák
-3
Děcka, já to zkoušel, šel jsem přesně podle receptu a nechal jsem to 24 hodin. Právě jsem to vytáhl a měl jsem z toho beztvarou hmotu, neudělalo mi to nic....nechápu
1.3. | 07:32 Lenka Doležalová
5
Evnela: Tak dejte jeden jogurt a půl kelímku smetany, a máte poloviční dávku.
26.2. | 20:56 evnela
0
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda někdo dělal lučinu pouze z jednoho velkého jogurtu a jedné smetany? dělala jsem ji jednou, ze dvou jogurtů a bylo toho moc.. ráda bych to dělala, ale jsme s přítelem sami. takže ze dvou jogurtů je toho na nás moc.. :) předem děkuju za názory..