Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Aktualizováno 21.3. 2013 08:11
Hrajte si

UDĚLEJTE SI TEST za milion a zjistěte, zda byste se stali MILIONÁŘEM?

Test
Zdroj: Facebook official
Sebastian se stal milionářem, zvládnete jeho test?

TEST! Chcete být milionářem? Tak si zkuste udělat kvíz, který v Německu bez chyby zvládl soutěžící Sebastian Langrock (36) a vyhrál tak 1 milion euro.

Sebastian Langrock to dokázal! Student učitelství, který se ale v poslední době živí jako pokerový hráč, si svými vědomostmi a odvahou riskovat získal celé Německo.
 

Dotáhl vědomostní kvíz Chcete být milionářem až do konce a získal pořádný balík peněz. V Německu se totiž hraje o 1 milion euro!
 

Podívejte se nyní na všech patnáct kol, kterými Sebastian prošel a zkuste své štěstí, kam byste se dostali vy. Některé dotazy jsme trochu pozměnili, neboť jde o slovní hříčky, které dávají smysl pouze v německy mluvících zemích.
 

1. Otázka za 50 euro
 

Když venku hodně prší, tak padají...
 

a) ... motory.
 

b) ... hodiny.
 

c) ... trakaře.
 

d) ... traktory.
 

 

2. Otázka za 100 euro
 

Jak se jinak řekne, že je něčeho opravdu hodně?
 

a) pořádný balík.
 

b) pořádný rozdíl.
 

c) pořádný průměr.
 

d) pořádný zlomek.
 

 

3. Otázka za 200 euro
 

Říká se, že je zdravý jako…
 

a) rak
 

b) rybička
 

c) štír
 

d) had
 

 

4. Otázka za 300 eur
 

Když jde něco velmi lehce, jde to jako po...
 

a) po lanech.
 

b) po vodě.

 

c) po blátě.   
 

d) po másle.
 

 

5. Otázka za 500 eur
 

Kde je pořád otevřeno?
 

a) ve stavebninách
 

b) v obchodě s nábytkem
 

c) v obchodě s koberci
 

d) ve vyskleném okně
 

(v Německu jde o oblíbenou slovní hříčku)
 

 

6. Otázka za 1000 eur
 

Co je od května 1969 platidlem v evropských zemích?
 

a) eurobankovky
 

b) eurošeky
 

c) eurozlaťáky
 

d) eurochechtáky
 

 

7. Otázka za 2000 eur
 

Koho nahradila Malu Dreyerová ve funkci porýnsko-falckého premiéra?
 

a) Guida Westerwelleho
 

b) Matthiase Platzecka
 

c) Rudolfa Scharpinga
 

d) Kurta Becka
 

(Čechům se tato otázka jeví složitě, v nabídce odpovědí jsou však jména, která Němci dobře znají.)

 

8. Otázka za 4000 eur
 

Koho vezmete na večírek?
 

a) bageta a červené víno
 

b) řasenka a oční stíny
 

c) přátele a známé
 

d) pohovky a židle
 

 

9. Otázka za 8000 eur
 

Co mají společného hollywoodské hvězdy Gosling, Reynolds a Phillippe?

a) Křestní jméno Ryan
 

b) expřítelkyni Meg Ryanovou
 

c) Rok narození 1978
 

d) irské státní občanství
 

 

10. Otázka za 16 000 eur

Které dva státy se na konci roku 2012 dohodly na vymezení hraniční linie (v oblasti Arktidy)?
 

a) Německo a Austrálie
 

b) Polsko a JAR
 

c) Dánsko a Kanada
 

d) Rakousko a Japonsko
 

 

11. Otázka za 32 000 eur

Závodník Sebastian Vettel, který se stal trojnásobným mistrem světa formule 1, používá motory značky...
 

a) Ferrari
 

b) Mercedes
 

c) Renault
 

d) Toyota
 

 

12. Otázka za 64 000 eur

Který generál vyhnal v 19. století Mexičany z dnešního amerického státu Texasu?
 

a) John Denver
 

b) Sam Houston
 

c) Michael Miami
 

d) Phil A. Delphia
 

 

13. Otázka za 125 000 eur
 

Která známá píseň pojednává o prostitutce?
 

a) Angie od Rolling Stones
 

b) Mandy od Barryho Manilowa
 

c) Billy Jean od Michaela Jacksona
 

d) Roxanne od The Police
 

 

14. Otázka za 500 000 eur
 

Co se má pravidelně kontrolovat v rámci tzv. pravidla ABCDE?
 

a) Kompost na zahradě
 

b) Tlak v pneumatikách
 

c) Jaterní skvrny na kůži
 

d) Hodnota akcií na burze
 

 

15. Otázka za 1 milion eur

Kdo by měl znát slovní spojení „dvacet po čtvrté“?
 

a) Instruktor v autoškole
 

b) Přeborník karate
 

c) Číšník
 

d) Architekt
 

(Termín „dvacet po čtvrté“ odkazuje na pozici příboru na talíři, který už číšník může odnést.)
 

SPRÁVNÉ ODPOVĚDI: 1C, 2A, 3B, 4D, 5D, 6B, 7D, 8C, 9A, 10C, 11C, 12B, 13D, 14C, 15C
 

sta TN.cz

Diskuze

25.3. | 01:20 karel sodoma
0
Ja uz milionarem su a test som nezlozil, toz v com je taa chyba...
21.3. | 07:29 newage21
0
to si děláte srandu... takové blbosti. Vidím, že dochází inspirace na témata k psaní ;)
Obchodní sdělení

Když vepřové, tak české