Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

2054847
08.10.

KOŘENÍ: Hmyzí pochoutka

Leckdo považuje hmyz za otravu, která lidem pořádně k ničemu není.

Máslo a margarín
08.10.
význam tuků

Máslo versus margarín: Šéfkuchař řekl, co je v kuchyni lepší

Máslo nebo margarín? Tyto dvě potraviny spolu svádí nekonečný boj o čestné místo v kuchyni. Každá z nich hraje pro zdraví člověka důležitou roli. Kterou potravinu však upřednostňují v kuchyni odborníci?

Máslo je nejdražší v historii
aktualizováno 06.10.
máslová krize

5 chyb, kterých se dopouštíme při nákupu másla. Dělá je každý

Stále rostoucí cena másla vyvolává v lidech paniku. V zápalu boje o zlevněné máslo se však většina lidí dopouští při nákupu klasických chyb, kterých by se za jiných okolností možná ani nedopustili. Podívejte se na pět nejtypičtějších chby, které dost možná děláte i vy sami.

Prásk.tv píše:

Výměna manželek - Náhradní manželka jako páté dítě - 5
čtěte o tématu vaření na Prásk.tv
Obchodní sdělení

Deky a polštáře vyčistíte nejlépe bez praní! Jak?

Jak čistíte své péřové lůžkoviny? V pračce, v čistírně oděvů nebo v čistírně peří? Čtěte rozdíly…

Sůl
05.10.
Moc soli škodí

Sůl nad zlato, říkají si kuchaři. Limity překračují až pětinásobně

Kuchaři v některých českých restauracích solí až pětkrát víc, než by měli. Zjistili to hygienici. Nadměrná konzumace soli může být přitom velmi nebezpečná. Češi navíc patří v její spotřebě mezi světové rekordmany.

Otrava houbami
aktualizováno 20.09.
Rostou

Houbařská sezóna vrcholí! Přibývá také otrav z hub, varují lékaři

Otrav z hub v Česku přibývá. Například nymburská nemocnice už eviduje deset pacientů s příznaky otravy po požití nedostatečně tepelně upravených nebo nejedlých hub.

Kulen
26.06.
místní speciálity

Ochutnejte chorvatské delikatesy! Salám z žaludku i speciální chipsy

Na dovolenou si jezdíme nejenom odpočinout, ale také nasát místní kulturu. A k té jednoznačně patří také tradiční kuchyně. Ta chorvatská v sobě snoubí to nejlepší z celého Středomoří i střední Evropy.

Pizza s mangem
04.06.

KOŘENÍ: Avokádové šílenství

Avokádo rychle dobývá kuchyně celého světa. Tohle ovoce totiž kypí zdravím.

Drsná šéfkuchařka Kamu
18.05.

VÍKEND: Drsná šéfkuchařka Kamu vařila i u Jamieho Olivera

Vařila s Jamiem Oliverem a na cestách neváhá ochutnat ledacos, hady, myši nebo kachní embrya. Představíme vám šéfkuchařku Kamilu Rundusovou.

Strojvedoucí vaří v kotli parní lokomotivy - 5
13.03.
galerie vaření na kolejích

Netradiční kuchař: Strojvedoucí vaří jídlo v kotli parní lokomotivy!

Velmi neobvyklým způsobem připravuje jídlo pětatřicetiletý muž z Anglie. Své pokrmy totiž vaří v kotli parní lokomotivy během jízdy!

VÍKEND: Národní kuchařská elita
09.03.

VÍKEND: Národní kuchařská elita

Naši hokejovou reprezentaci zná kdekdo, ale že máme i nějakou kuchařskou, to ví jen málokdo.