Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

Gril, maso, zelenina
aktualizováno dnes 12:31
teplota při přípravě

Jak správně grilovat maso? Radí výživová poradkyně

Šťavnatým masem nebo zeleninou z grilu nepohrdne snad nikdo z nás. Jak ale maso správně grilovat, aby nebylo přesušené nebo se nám nepřipálilo? Každé maso vyžaduje pro svou přípravu jinou teplotu a nevyplácí se ji podceňovat. Jak s jakým masem zacházet a jak poznat a korigovat teplotu v grilu radí výživová poradkyně Romana Rechtigová.

Salmonela v kuřecím mase
aktualizováno 13.07.
Výsledky testů

V kuřecích řízcích našli salmonelu! Nekoupili jste si je také?

Po skandálu s listérií mají čeští prodejci a výrobci potravin další problém. Podle aktuálních testů kuřecích prsní řízků, jednoho z nejoblíbenějších druhů masa vůbec, se v některých testovaných vzorcích objevily bakterie salmonely, E.coli, stafylokoka nebo kampylobakterie. Nejhorší výsledky mělo kuřecí maso značky Vodňanské kuře z koncernu Agrofert, jako problémová se ukázala i balení z Albertu a Tesca.

Recepty
09.07.
sezóna u grilu

Grilování může být chutné a zároveň i zdravé! 6 tipů, jak na to

Hlídáte si stravování, vybíráte zdravé potraviny a letní grilování vám do toho nějak nepasuje? Nemusíte mít obavy. Stačí si trochu pohlídat suroviny a postup jejich přípravy. Protože když víte, jak na to, jídla připravená na grilu vám zdravý životní styl nenabourají!

Prásk.tv píše:

Hvězdy a grilování
čtěte o tématu grilování na Prásk.tv
Obchodní sdělení

Sezóna alergií v plném proudu - co dělat, aby vám bylo lépe?

Léto je pro někoho krásné období, kdy vše kvete, avšak pro řadu jiných nepříjemné období plné smrkání, slzení, kýchání a dalších nepříjemných projevů alergií. V dnešním článku si povíme něco o tom, jak si můžete letní sezónu užít naplno, i pokud patříte k té druhé skupině.

Salmonela
07.07.
varování hygieniků

V koření našli zárodky salmonely! Experti radí, jak se vyhnete nákaze

Na severu Moravy se našly zárodky bakterií salmonely v koření, které se často používá na grilování. Objevila je krajská hygiena při kontrolách veřejných provozoven.

Gril, maso, zelenina
07.07.
recepty

Marinujeme maso na gril. Pět nejlepších receptů, dojde i na pivo!

Grilování masa se přes léto nevyhne snad nikdo z nás. Jak se s masem v kuchyni popasovat, aby se všichni strávníci olizovali? Přinášíme 5 tipů na marinády, kterými rozhodně nikoho neurazíte.

Dipy pro grilování
aktualizováno 05.07.
recepty

Tipy na dipy: 8 skvělých receptů k masu i zelenině!

Dobrým grilovaným masem nebo zeleninou snad nikdo nepohrdne, co si chuť ale ještě vylepšit? Máme pro vás osm nejlepších dipů, které stojí za to ozkoušet.

Grilování
29.06.
základní rady

Grilovací sezóna je tu! S těmito tipy vám to půjde skoro samo

Grilovací sezóna je tu a rozhodně není třeba se přípravy pokrmů touto cestou bát. Navíc stačí dodržovat několik jednoduchých tipů a z grilování se stane jednoduchá a velmi příjemná záležitost.

Grilování
28.06.
Příprava na grilování

Grilovací sezóna zahájena! Je váš gril v pořádku? Rady a tipy

S teplým počasím přichází také čas grilování. Milovníci steaků, špízů a šťavnatých ryb už se nemůžou dočkat a žhaví své grily. Ty je ale potřeba po zimě patřičně připravit.

Grilování
02.06.
nesprávné používání

Češi často dělají při grilování základní chybu. Může je stát život

S teplým počasím začala grilovací sezóna a podle statistik více než půl milionu Čechů používá při grilování plynové grily. Problém ale je, že spousta lidí vůbec netuší, jak správně takové grily používat nebo skladovat, a to pak může mít katastrofální následky.

šmakoun - špíz
25.09.
Obchodní sdělení

Český vynález – nová chytrá potravina pro 21. století

Kontaktní čočky, silon, krevní skupiny nebo kostka cukru, to jsou jen některé z mnoha českých vynálezů, kterými se Češi mohou chlubit, a které se rychle a se samozřejmostí zabydlely v životě miliónů lidí po celém světě.