Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

Grilování
dnes 05:45
rozhovor

Jak grilovat chutně a zároveň zdravě? Radí výživová poradkyně

Většině z nás, ať chceme nebo ne, už od nového roku bliká v hlavě červená kontrolka s nápisem "léto se blíží". Všichni se přemlouvají k hubnutí do plavek, aby nemuseli ostýchavě chodit na dovolené zabalení v ručníku, s příchodem léta ale veškerá snaha polevuje a přichází grilování s přáteli. Jak nesklouznout zpět a zdravý a výživný jídelníček si udržet i při večerních posezeních u grilu, radí výživová poradkyně Romana Rechtigová.

Gril, maso, zelenina
aktualizováno 18.07.
teplota při přípravě

Jak správně grilovat maso? Radí výživová poradkyně

Šťavnatým masem nebo zeleninou z grilu nepohrdne snad nikdo z nás. Jak ale maso správně grilovat, aby nebylo přesušené nebo se nám nepřipálilo? Každé maso vyžaduje pro svou přípravu jinou teplotu a nevyplácí se ji podceňovat. Jak s jakým masem zacházet a jak poznat a korigovat teplotu v grilu radí výživová poradkyně Romana Rechtigová.

Salmonela v kuřecím mase
aktualizováno 13.07.
Výsledky testů

V kuřecích řízcích našli salmonelu! Nekoupili jste si je také?

Po skandálu s listérií mají čeští prodejci a výrobci potravin další problém. Podle aktuálních testů kuřecích prsní řízků, jednoho z nejoblíbenějších druhů masa vůbec, se v některých testovaných vzorcích objevily bakterie salmonely, E.coli, stafylokoka nebo kampylobakterie. Nejhorší výsledky mělo kuřecí maso značky Vodňanské kuře z koncernu Agrofert, jako problémová se ukázala i balení z Albertu a Tesca.

Prásk.tv píše:

Robinsonův ostrov - Přežije zarytá vegetariánka Janina bez masa? - 1
čtěte o tématu maso na Prásk.tv
Salmonela
07.07.
varování hygieniků

V koření našli zárodky salmonely! Experti radí, jak se vyhnete nákaze

Na severu Moravy se našly zárodky bakterií salmonely v koření, které se často používá na grilování. Objevila je krajská hygiena při kontrolách veřejných provozoven.

Gril, maso, zelenina
07.07.
recepty

Marinujeme maso na gril. Pět nejlepších receptů, dojde i na pivo!

Grilování masa se přes léto nevyhne snad nikdo z nás. Jak se s masem v kuchyni popasovat, aby se všichni strávníci olizovali? Přinášíme 5 tipů na marinády, kterými rozhodně nikoho neurazíte.

Dipy pro grilování
aktualizováno 05.07.
recepty

Tipy na dipy: 8 skvělých receptů k masu i zelenině!

Dobrým grilovaným masem nebo zeleninou snad nikdo nepohrdne, co si chuť ale ještě vylepšit? Máme pro vás osm nejlepších dipů, které stojí za to ozkoušet.

Nevyhovující potraviny v tržnici SAPA
28.06.
zátah v sapa

Převáželi maso autem, kde bylo 34 °C! Páchlo, ale chtěli ho prodávat

Více jak 1,7 tuny mražených a chlazených potravin zakázala potravinářská inspekce v pražské tržnici SAPA. Prodejci je přepravovali autem v 34 stupních.

Best šunková delikatesa
aktualizováno 22.06.
kontrola SZPI

Inspekce našla další falšovaný masný výrobek, nemáte ho doma?

Inspekce opět odhalila falšovaný masný výrobek, který lživě uváděl obsah masa. Konkrétně se jedná o hovězí šunkovou delikatesu z Polska. Výrobek obsahoval o celých 10 % masa méně. Falšované potraviny byly staženy z trhu.

Maso
18.06.
Problémy s vepřovým

Chorvatskem cloumá skandál s masem. Dejte pozor, co kupujete!

Chorvatská vláda i místní zemědělci nabádají všechny, aby byli při nákupech masa v obchodech obezřetnější. Na pultech a v policích se totiž objevilo vepřové, které se nedá vystopovat a může být potenciálně nebezpečné.

Bourci na pánvičce
16.06.
Červi a brouci

Hmyz je jídlo budoucnosti, Čechy ale neláká ani jeho nižší cena!

Už brzy se v obchodech, ale i v restauracích bude moci nabízet k jídlu hmyz, jehož prodej nedávno povolilo ministerstvo zemědělství. Řada lidí v tom sice vidí potravinu budoucnosti, ale jak jsme si potvrdili, Češi pořád ještě raději dávají přednost tradičnímu, i když mnohem dražšímu masu.