Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

Ovce v hrozivých podmínkách v Praze - Jinonicích
aktualizováno 21.09.
inspekce

Ovce žily v hrozivém výběhu. V Praze z nich zřejmě dělali kebab!

Inspekce odhalila v Praze - Jinonicích neregistrovaný chov 34 ovcí, které musely žít v nevyhovujících podmínkách, například neměly k dispozici dostatek pastvy či sena, dokonce chyběl dostatečný zdroj pitné vody. Šetření ukázalo, že spřízněná restaurace v Praze má spoustu neoznačeného jehněčího a polotovarů k výrobě kebabu, u kterých také chybělo označení.

Zastřelená kráva
aktualizováno 04.09.
Jako v 90. letech

Neznámý gang zabil krávu, maso si odvezl. Škody jdou do tisíců

Kriminalisté z České Lípy vyšetřují případ, který se na Liberecku objevoval naposledy v 90. letech. Neznámý gang pachatelů tam přímo na pastvě zastřelil krávu, na místě ji odborně vykostil a maso odvezl. Farmáři teď doufají, že se objeví někdo, kdo pachatele na místě zahlédl.

Bistro v Hradci Králové
aktualizováno 02.09.
Výsledky testů

Otrava desítek lidí v Hradci: Kebab někdo kontaminoval až ve stánku!

Maso, kterým se v Hradci Králové přiotrávilo 77 lidí, bylo kontaminováno v bistru, kde se prodávalo. Policii o tom informovala hygienická stanice, která testy prováděla. Vyšetřovatelé na případu stále pracují.

Prásk.tv píše:

Vegani - 1
čtěte o tématu maso na Prásk.tv
Obchodní sdělení

Montessori metodou proti Alzheimerově chorobě!

Jako první v ČR zavádí Montessori metodu do svého systému péče o klienty skupina Alzheimercentrum.

Nelegální sušené maso
aktualizováno 22.08.
Hrozí mu pokuta

Firma nelegálně sušila maso. Lidé měli zdravotní problémy

Ve Vysokém Mýtě odhalili inspektoři Státní veterinární správy nelegální výrobnu sušeného masa. Upozornil na ni jeden ze zákazníků, který si stěžoval na zdravotní problémy. Společnosti teď hrozí půlmilionová pokuta a výrobek se nesmí prodávat. Výrobce chybu uznává a prý už pracuje na legalizaci svého podnikání.

Grilování
aktualizováno 14.08.
desatero

Na tohle si dávejte pozor! 10 rad pro začátečníky i grilmistry

Nenechte nic náhodě a naučte se grilovat jako profík! Hodit kus masa na gril sice vypadá jako ta nejjednodušší věc pod sluncem a mnozí už máte řadu úspěšných sezón za sebou. I tak stojí za to si na začátku léta připomenout pár základních pravidel a doporučení, aby všechno proběhlo tak, jak má.

Závadné zásilky potravin - 2
08.08.
galerie výsledky kontrol

Inspektoři zadrželi 5,5 tuny jídla! Šlo o nebezpečné maso i vejce

Od začátku roku Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s policisty a celníky zkontrolovala více než 500 vozidel přepravujících potraviny. A pochybení zjistila u více než poloviny z nich! Na trh se kvůli kontrolám nedostalo na 5,5 tuny potravin, převážně šlo o drůbeží maso.

Falšovaná masová konzerva - 1
aktualizováno 25.07.
falšovaná potravina

Kaufland prodával kuřecí konzervu téměř bez masa! Nemáte ji doma?

Další konzervu z Polska, ve které bylo méně masa, než výrobce avizoval, objevili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). Prodávali ji v Kauflandu.

Grilovaný losos
24.07.
tipy a triky

S rybou je to jako se ženou. Musí se na ni opatrně, radí šéfkuchař

Češi jsou podle šéfkuchaře Cafeteria Nova Tomáše Štěpničky grilovacím národem. Lidé grilují všechno a na tisíce způsobů. Aby stál ale výsledek za to, je třeba vědět, jak na to. Štěpnička poradí například s tím, jak se snadno vyhnout připálení nebo jak jednoduše ochutit a ugrilovat lososa.

Grilování
20.07.
rozhovor

Jak grilovat chutně a zároveň zdravě? Radí výživová poradkyně

Většině z nás, ať chceme nebo ne, už od nového roku bliká v hlavě červená kontrolka s nápisem "léto se blíží". Všichni se přemlouvají k hubnutí do plavek, aby nemuseli ostýchavě chodit na dovolené zabalení v ručníku, s příchodem léta ale veškerá snaha polevuje a přichází grilování s přáteli. Jak nesklouznout zpět a zdravý a výživný jídelníček si udržet i při večerních posezeních u grilu, radí výživová poradkyně Romana Rechtigová.

Gril, maso, zelenina
aktualizováno 18.07.
teplota při přípravě

Jak správně grilovat maso? Radí výživová poradkyně

Šťavnatým masem nebo zeleninou z grilu nepohrdne snad nikdo z nás. Jak ale maso správně grilovat, aby nebylo přesušené nebo se nám nepřipálilo? Každé maso vyžaduje pro svou přípravu jinou teplotu a nevyplácí se ji podceňovat. Jak s jakým masem zacházet a jak poznat a korigovat teplotu v grilu radí výživová poradkyně Romana Rechtigová.