Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

Kuchyňské papírové utěrky - 3
10.01.
Srovnání

Test kuchyňských utěrek: Mohou znehodnotit jídlo a zatěžují přírodu

Papírové kuchyňské utěrky se v poslední době objevují v mnoha domácnostech. Jejich zastánci argumentují větší hygieničností v porovnání s látkovými utěrkami. Nemusí tomu tak být vždy, výroba navíc zatěžuje životní prostředí.

Mladá žena si hraje s telefonem na záchodě
06.12.
Pozor na to

Šokující studie! Mobily jsou plné bakterií a špinavější než záchod

Několikrát denně jsme v kontaktu s mobilem a může nás proto šokovat, kolik bakterií se nachází na displeji. Nová studie ukázala, že mobily mohou být dokonce sedmnáctkrát špinavější než záchodové prkénko.

Nemocnice - ilustrační foto
05.12.
Nemocnice ve Frýdlantu

Bakterie z lahvičky anestetika se našla v krvi pacienta s otravou

Případ otravy krve devíti pacientů ve frýdlantské nemocnici má další pokračování. Bakterie, která byla podle testů v lahvičce od anestetika, se našla i v krvi jednoho z pacientů.

Prásk.tv píše:

Spagety
čtěte o tématu bakterie na Prásk.tv
Obchodní sdělení

Nové vozy zdražují, do cen ojetin se to zatím nepromítá

Autobazary hlásí za měsíc leden rekordní prodeje. V povánočním období to nebývá zrovna obvyklé, protože lidé se většinou „zotavují“ z finančně náročného prosince a nákup vozu odkládají až na první jarní měsíce.

Nemocnice - ilustrační foto
aktualizováno 04.12.
Devět otrávených pacientů

Otrava ve Frýdlantu: V lahvičce léku v nemocnici našli bakterii!

Laboratorní rozbory odhalily možný důvod otravy pacientů ve frýdlantské nemocnici. V jedné z lahviček anestetika propofol odhalila laboratorní analýza kontaminací bakterií acinetobacter. Teď ministerstvo zdravotnictví čeká, jestli se stejná bakterie najde také v rozborech krve otrávených pacientů.

Potravinářská inspekce uzavřela nelegální „domácí“ výrobnu mungo klíčků
aktualizováno 03.12.
Nelegální výroba

Zdravá strava klíčila v otřesných podmínkách. Hrozila smrtící nemoc

Kdo zatoužil po zdravé stravě, mohl v Praze pěkně naletět. Inspektoři odhalili nebezpečnou výrobnu mungo klíčků uskladněných v odpudivých podmínkách, které byly doslova semeništěm střevních chorob.

Slovenka si z nemocnice přinesla superbacil
17.09.
odolný vůči antibiotikům

Matka půl roku trpěla bolestmi. Z nemocnice si přinesla superbacil!

Matka dvou dětí si z nemocnice ve slovenské Nitře odnesla nebezpečný superbacil, který odolává i nejsilnějším antibiotikům. Bakterií se žena nakazila při operaci a trápila ji půl roku. Případ prošetřuje Úřad pro dohled nad zdravotní péčí.

John a Susan Cooperovi zemřeli v Hurghadě
aktualizováno 12.09.
Smrtící bakterie

Skrytý zabiják! Experti odhalili, co zabilo britský pár v Hurghadě

Smrt britských turistů Johna a Susan Cooperových v egyptské Hurghadě způsobila bakterie e.coli, uvedl ve středu egyptský vyšetřovatel. Bakterie způsobila britským seniorům vážné zažívací potíže. Prokurátor také uvedl, že se na tělech nenašly žádné známky, které by nasvědčovaly tomu, že se John a Susan stali obětí trestného činu.

Pláž v Hurghadě
aktualizováno 05.09.
Šílené!

Smrt páru v Egyptě: Hygienici v hotelu našli nebezpečné bakterie!

Poté, co ve čtyřhvězdičkovém egyptském hotelu zemřeli v srpnu dva Britové, se na místo vydali hygienici - a nestačili se divit. V hotelu totiž objevili zvýšené množství bakterií E. coli a stafylokoka.

John a Susan Cooper zemřeli v Hurghadě
01.09.
Bakterie v Hurghadě

Hosty z hotelu smrti evakuovali. Potvrdili u nich vážnou nákazu!

Dva hosté, které cestovní kancelář přemístila z hotelu, kde zemřeli britští turisté, mají bakteriální infekci. Lékaři objevili v odebraných vzorcích bakterii jménem shigella, která mimo jiné způsobuje úplavici a může být smrtelná. Zdrojem infekce bývá voda nebo potraviny.

Nebezpečí otravy z jídla
26.08.
rady odborníka

V létě hrozí otrava jídlem častěji. Problém je grilování i zmrzlina

Horké letní dny zvyšují riziko nákazy nejrůznějšími potravinovými bakteriemi. Ty se vyskytují i v oblíbených pochutinách – grilovaném mase, zelenině nebo zmrzlině – které k létu bezpochyby patří. Ve všech těchto potravinách se při jejich špatném zpracování mohou škodlivé bakterie objevit a způsobit tak konzumentovi závažné zdravotní potíže. Jak se problémům s potravinami vyvarovat?