Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

Tipy na grilování hovězího masa
09.08.
videorecept uvnitř

Jak si ugrilovat pořádné hovězí? Se vším vám poradí Sous chef!

Většina Čechů je zvyklá grilovat spíše vepřovou krkovici, kuřecí steaky nebo klobásky. Proč si grilování trochu nezpestřit a pro jednou si dopřát pořádný kus hovězího? Není čeho se bát, s celou přípravou pomůžou rady od Sous chefa kantýny TV Nova Jakuba Jaroše.

Grilování
20.07.
rozhovor

Jak grilovat chutně a zároveň zdravě? Radí výživová poradkyně

Většině z nás, ať chceme nebo ne, už od nového roku bliká v hlavě červená kontrolka s nápisem "léto se blíží". Všichni se přemlouvají k hubnutí do plavek, aby nemuseli ostýchavě chodit na dovolené zabalení v ručníku, s příchodem léta ale veškerá snaha polevuje a přichází grilování s přáteli. Jak nesklouznout zpět a zdravý a výživný jídelníček si udržet i při večerních posezeních u grilu, radí výživová poradkyně Romana Rechtigová.

Gril, maso, zelenina
aktualizováno 18.07.
teplota při přípravě

Jak správně grilovat maso? Radí výživová poradkyně

Šťavnatým masem nebo zeleninou z grilu nepohrdne snad nikdo z nás. Jak ale maso správně grilovat, aby nebylo přesušené nebo se nám nepřipálilo? Každé maso vyžaduje pro svou přípravu jinou teplotu a nevyplácí se ji podceňovat. Jak s jakým masem zacházet a jak poznat a korigovat teplotu v grilu radí výživová poradkyně Romana Rechtigová.

Prásk.tv píše:

Rodina
čtěte o tématu zelenina na Prásk.tv
Obchodní sdělení

Chcete vlastní bydlení? Nečekejte, až se podmínky zpřísní

Vlastní střecha nad hlavou se stává dražší a dražší.

Zahrádka a zahrádkáři - 3
aktualizováno 15.07.
Drahá záležitost

Milovaná činnost Čechů v ohrožení! Ceny zahrádek stoupají

Zahrádkaření se znovu vrací do módy. Ceny zahrádek v koloniiích ale raketově stoupají. Nájemní smlouvy se dědí nebo přeprodávají za statisíce. Na zahrádky se tak tvoří pořadníky a čekací lhůta je až deset let.

Listerie v zelenině
aktualizováno 06.07.
důležité varování

Listerie v mražené zelenině zabily už 9 lidí! Na tyto výrobky pozor

Velké obchodní řetězce napříč Evropou stahují z trhu mraženou zeleninu, která by mohla obsahovat nebezpečné listerie. Opatření se týká i České republiky, s varováním pro své zákazníky zatím přišel Lidl a Penny Market. Evropská organizace EFSA oznámila, že smrtící bakterie už zabily devět lidí.

Dipy pro grilování
aktualizováno 05.07.
recepty

Tipy na dipy: 8 skvělých receptů k masu i zelenině!

Dobrým grilovaným masem nebo zeleninou snad nikdo nepohrdne, co si chuť ale ještě vylepšit? Máme pro vás osm nejlepších dipů, které stojí za to ozkoušet.

Detox - 6
22.06.
Populární nápoj

Recepty na smoothie ze sezónního ovoce! Na tohle si ale dejte pozor

Právě teď dozrává mnoho druhů ovoce a letní počasí láká k osvěžení. K tomu můžete využít právě sklizně angreštů, borůvek, malin nebo meruněk. Stačí je rozmixovat do v poslední době populárního smoothie. Výživový poradce ale upozorňuje na jisté nástrahy.

Salát
aktualizováno 06.05.
Špatná prognóza

Horko ničí úrodu zeleniny už teď. Ceny nejspíš vyletí nahoru

Česko momentálně prochází jedním z nejsušších obdobích za posledních 500 let. A doplácejí na to hlavně zemědělci. Škody na úrodě jsou už teď obrovské. Pěstitelé si pomáhají vlastním zavlažováním, jenže to zvede náklady a posléze i prodejní cenu plodin.

Chřest
aktualizováno 05.05.

VÍKEND: Právě začala chřestová sezóna

Za 24 hodin dokáže vyrůst o deset centimetrů. Když je čerstvý krásně voní, je nasládlý jako zelený hrášek a když se ten bílý pokusíte ohnout, okamžitě praskne.

Továrna na výrobu mražené zeleniny Agrimex
20.11.
ekonomika

Hamé kupuje největšího českého výrobce zmrazené zeleniny

Skupina Hamé uskutečnila akvizici společnosti AGRIMEX Vestec a.s., největšího českého výrobce zmrazené zeleniny, zeleninových směsí, ovoce a dalších mražených surovin.