Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

Český národní tým kuchářů
29.09.

VÍKEND: Úspěch českého národního týmu kuchařů

Fandíme našim hokejistům a prožíváme výkony českých sportovců na Olympiádách, málokdo však ví, že mezi opravdovou světovou elitu patří i naši kuchaři. Národní tým kuchařů a cukrářů nedávno vyhrál zlato na prestižní soutěži v Singapuru.

KOŘENÍ: Gastronomický poklad Britů
16.09.

KOŘENÍ: Gastronomický poklad Britů

Každý národ má svůj gastronomický poklad, na který je patřičně hrdý. Ve Velké Británii je to bezpochyby fish and chips.

Feferonky a papričky - 2
10.09.

KOŘENÍ: Pálivé dobroty

Lahodné víno, zmrzlina, pizza i těstoviny - Itálie se ne náhodou drží v čele žebříčku nejoblíbenějších kuchyní světa.

Prásk.tv píše:

Artur Štaidl
čtěte o tématu gastronomie na Prásk.tv
Obchodní sdělení

ÚKLID PEVNÝCH PODLAH SNADNO A RYCHLE

Hladká dlažba i plovoucí a dřevěné podlahy vyžadují specifickou péči.

VÍKEND: Recept na lahodné pečené selátko
15.06.

VÍKEND: Recept na lahodné pečené selátko

Léto je za dveřmi a to znamená, že se po celé zemi bude šířit neodolatelná vůně pečeného masa.

KOŘENÍ: Ruské lahůdky nedaleko Kremlu
10.06.

KOŘENÍ: Ruské lahůdky nedaleko Kremlu

Sto lidí, sto chutí – přísloví, které neplatí jen pro jednotlivce, ale i pro celé národy.

Třeboňský kapr
aktualizováno 30.05.

VÍKEND: Třeboňský kapr jako gastronomická specialita!

Jíte kapra jen na Vánoce? My jsme na něj vyrazili do Třeboně, ale na smažený kus ryby a bramborovým salátem raději zapomeňte. V rybníkářském kraji jede kapří tatarák nebo středověké žito.

Chřest
aktualizováno 05.05.

VÍKEND: Právě začala chřestová sezóna

Za 24 hodin dokáže vyrůst o deset centimetrů. Když je čerstvý krásně voní, je nasládlý jako zelený hrášek a když se ten bílý pokusíte ohnout, okamžitě praskne.

Karlovarský knedlík
aktualizováno 25.04.

Karlovarský knedlík jako jeden z pilířů národní gastronomie

Na sociálních sítích, kde se to hemží fotografiemi trendy pokrmů, ho asi nenajdete. I přesto stále vládne českým kuchyním. Karlovarský knedlík je jeden z pilířů národní gastronomie.

Gastronomie po Židlochovicku
aktualizováno 22.03.

VÍKEND: Gastronomie po židlochovicku

Po hanácku, po kaplicku nebo raději po krkonošsku? Co vlastně obnášejí krajová označení u jídel, která běžně najdeme na jídelním lístku? A na co se máme připravit, když si pokrm pod tajemným názvem objednáme.

KOŘENÍ: Hmyz v kuchyni
18.03.

KOŘENÍ: Hmyz v kuchyni

V běžném životě se mu raději obloukem vyhýbáme. Řeč je tu o hmyzu.