Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

Chřest
aktualizováno 05.05.

VÍKEND: Právě začala chřestová sezóna

Za 24 hodin dokáže vyrůst o deset centimetrů. Když je čerstvý krásně voní, je nasládlý jako zelený hrášek a když se ten bílý pokusíte ohnout, okamžitě praskne.

Karlovarský knedlík
aktualizováno 25.04.

Karlovarský knedlík jako jeden z pilířů národní gastronomie

Na sociálních sítích, kde se to hemží fotografiemi trendy pokrmů, ho asi nenajdete. I přesto stále vládne českým kuchyním. Karlovarský knedlík je jeden z pilířů národní gastronomie.

Gastronomie po Židlochovicku
aktualizováno 22.03.

VÍKEND: Gastronomie po židlochovicku

Po hanácku, po kaplicku nebo raději po krkonošsku? Co vlastně obnášejí krajová označení u jídel, která běžně najdeme na jídelním lístku? A na co se máme připravit, když si pokrm pod tajemným názvem objednáme.

Prásk.tv píše:

Artur Štaidl
čtěte o tématu gastronomie na Prásk.tv
Obchodní sdělení

Jak žije český výherce 2,5 miliard korun?

Tento týden jsou tomu přesně tři roky od chvíle, kdy v Sazce padla absolutně nejvyšší výhra v české loterní historii.

KOŘENÍ: Hmyz v kuchyni
18.03.

KOŘENÍ: Hmyz v kuchyni

V běžném životě se mu raději obloukem vyhýbáme. Řeč je tu o hmyzu.

KOŘENÍ: Gastro appka
03.09.

KOŘENÍ: Gastro appka

Cestování spojené s jídlem je rok od roku populárnější. Už dávno se nejezdí jen za přírodou, historií a kulturou, ale také za kulinářskými zážitky.

Vysoké tatry - turistika
aktualizováno 08.07.
letní dovolená

Dovolená na Slovensku: Ubytování i jídlo seženete za přijatelnou cenu

A je tu druhá část třídílného seriálu kolegy Ondřeje Špalka, který se vydal autem na dovolenou na Slovensko, přesněji se vydal do Bešeňové u Liptova. Tentokrát se zaměřil na možnosti ubytování a tamní gastronomii.

Kájovy Vary den 5
05.07.
52. filmový festival

Kájovy Vary 5. den: Co všechno se dá na festivalu ochutnat?

Karel Heřmánek mladší se s videoblogem "Kájovy Vary" přihlásil i z pátého dne 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

KOŘENÍ: Ukrytá restaurace
11.06.

KOŘENÍ: Ukrytá restaurace

Už jste někdy slyšeli o takzvané pop-up restauraci? Nebo jste si tam snad už na něčem pochutnávali?

VÍKEND: Ryby z dovozu
aktualizováno 12.06.

VÍKEND: Ryby z dovozu

V Čechách prý platí následující pořadí. Nejvíc jíme vepřového. V těsném závěsu je drůbež a pak hovězí. Ryby, hlavně ty mořské, jsou u nás stále spíše okrajovou složkou jídelníčku.

Jedlé květiny
11.05.

VÍKEND: Jak chutnají kytky?

Což takhle dát si k obědu tulipán anebo macešky?