Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Počasí ve všech lyžařských střediscích  >

VÍKEND: Recept na lahodné pečené selátko
15.06.

VÍKEND: Recept na lahodné pečené selátko

Léto je za dveřmi a to znamená, že se po celé zemi bude šířit neodolatelná vůně pečeného masa.

KOŘENÍ: Ruské lahůdky nedaleko Kremlu
10.06.

KOŘENÍ: Ruské lahůdky nedaleko Kremlu

Sto lidí, sto chutí – přísloví, které neplatí jen pro jednotlivce, ale i pro celé národy.

Třeboňský kapr
aktualizováno 30.05.

VÍKEND: Třeboňský kapr jako gastronomická specialita!

Jíte kapra jen na Vánoce? My jsme na něj vyrazili do Třeboně, ale na smažený kus ryby a bramborovým salátem raději zapomeňte. V rybníkářském kraji jede kapří tatarák nebo středověké žito.

Prásk.tv píše:

Artur Štaidl
čtěte o tématu gastronomie na Prásk.tv
Obchodní sdělení

4 rady v péči o pokožku pro děti i dospělé

Lidské tělo se během života vyvíjí. Největší změny jsou patrné u dětí, které se mění doslova mrknutím oka. Ale i na dospělé kůži zaznamenáváme změny na pokožce dané nejen věkem.

Chřest
aktualizováno 05.05.

VÍKEND: Právě začala chřestová sezóna

Za 24 hodin dokáže vyrůst o deset centimetrů. Když je čerstvý krásně voní, je nasládlý jako zelený hrášek a když se ten bílý pokusíte ohnout, okamžitě praskne.

Karlovarský knedlík
aktualizováno 25.04.

Karlovarský knedlík jako jeden z pilířů národní gastronomie

Na sociálních sítích, kde se to hemží fotografiemi trendy pokrmů, ho asi nenajdete. I přesto stále vládne českým kuchyním. Karlovarský knedlík je jeden z pilířů národní gastronomie.

Gastronomie po Židlochovicku
aktualizováno 22.03.

VÍKEND: Gastronomie po židlochovicku

Po hanácku, po kaplicku nebo raději po krkonošsku? Co vlastně obnášejí krajová označení u jídel, která běžně najdeme na jídelním lístku? A na co se máme připravit, když si pokrm pod tajemným názvem objednáme.

KOŘENÍ: Hmyz v kuchyni
18.03.

KOŘENÍ: Hmyz v kuchyni

V běžném životě se mu raději obloukem vyhýbáme. Řeč je tu o hmyzu.

KOŘENÍ: Gastro appka
03.09.

KOŘENÍ: Gastro appka

Cestování spojené s jídlem je rok od roku populárnější. Už dávno se nejezdí jen za přírodou, historií a kulturou, ale také za kulinářskými zážitky.

Vysoké tatry - turistika
aktualizováno 08.07.
letní dovolená

Dovolená na Slovensku: Ubytování i jídlo seženete za přijatelnou cenu

A je tu druhá část třídílného seriálu kolegy Ondřeje Špalka, který se vydal autem na dovolenou na Slovensko, přesněji se vydal do Bešeňové u Liptova. Tentokrát se zaměřil na možnosti ubytování a tamní gastronomii.

Kájovy Vary den 5
05.07.
52. filmový festival

Kájovy Vary 5. den: Co všechno se dá na festivalu ochutnat?

Karel Heřmánek mladší se s videoblogem "Kájovy Vary" přihlásil i z pátého dne 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.