Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

grilovací speciál

Americké barbecue: Trhané kachní stehno podle Snídaně s Novou

trhané kachní stehno
Zdroj: Snídaně s Novou

Grilovací sezóna je stále v plném proudu a vám už dochází nápady, co na grilu připravit? Zkuste pro inspiraci zapátrat na jiném kontinentu. Nebojte se, do Ameriky letět nemusíte, cestu vám ušetříme a rovnou se s vámi podělíme o recept na perfektní grilované kachní stehno.

Barbecue pochází z Ameriky a jako takové potřebuje daleko více času na samotné grilování, než na co jste nejspíše zvyklí. Typické je pro něj často několikahodinové grilování na nízkou teplotu, za které vás poté ale jistojistě odmění dokonalým aroma přírodního dřeva a krásně křehkým masem. 


Američané velmi často maso nastříkávají džusem, ale není to nutně potřeba. Pokud ovšem chcete mít maso více nasládlé a šťavnaté, můžete si ho pomocí injekční stříkačky také „napustit“ a ozkoušet i tuto variantu.

 


Jak připravit kachní stehno?

Abyste maso dovedli k dokonalosti, je potřeba mu dát v grilu přibližně 6 až 7 hodin čas. Ten se samozřejmě liší také podle velikosti masa. Kachní stehno není potřeba marinovat, pouze ho pořádně obalte v soli a nechejte přes noc odležet v lednici. Druhý den ho stačí opláchnout ve vodě a vložit do grilu.


Gril si nastavte na 120 stupňů, po hodině až dvou ho stáhněte na 80 stupňů a nechte maso dogrilovat. Pokud se chystáte na americké barbecue, využijte spíše gril na dřevěné pelety, který v tomto případě odvede určitě tu nejlepší službu.

 

 

Grilování obstará váš telefon

Stáhnou se dá také mobilní aplikace, která bude mít vaše maso pod kontrolou a vy si můžete v klidu odejít kam bude potřeba. Pokud se tedy rozhodnete pro kachní stehýnka, maso stačí vložit ráno do grilu, vše si v telefonu nastavíte a po příjezdu domů budete mít pochoutku připravenou.


Hotové ugrilované stehno natrhejte a můžete podávat například s jednoduchým salátkem z polníčku nebo lolla rosa, olivového oleje a vašeho oblíbeného dresingu. Aby se vaše chuťové pohárky tetelily blahem, přidejte k masu ještě brusinky (mražené nebo sušené), které jednoduše svaříte s cukrem. 

  

Podívejte se na přípravu kachního stehna podle Adama Robenka.

sik TN.cz