Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Obchodní sdělení
Toto je obchodní sdělení. Redakce TN.cz neovlivňuje jeho obsah.

Dopřejte si v O2 areně nepasterizovaný Staropramen.

Čepuje se ze čtyř pivních tanků přes 168 speciálních výčepů. Vyprodaný koncert nebo sportovní utkání, to je pro pražskou O2 arenu zhruba 17 tisíc návštěvníků.

Těm v hale slouží unikátní systém pivního hospodářství, který od počátku existence haly spravuje dlouhodobý partner O2 areny - společnost Pivovary Staropramen.

Systém je výjimečný i ve světovém měřítku. Díky němu může být během akce načepováno až desítky tisíc piv čerstvého nepasterizovaného tankového Staropramenu. Aby hala nebyla zatížena neustálým převážením KEG sudů, byla zvolena technologie s pivními tanky, potrubím a speciálními výčepy.


„Celý systém je kompletně vyrobený z nerezového materiálu a skládá se ze čtyř hlavních ležáckých tanků, osmi okruhů a 2,7 kilometru pivních trubek. Většina jeho částí je pečlivě uschovaná v útrobách haly. Pivní potrubí je zabudované ve zdech. Zakončuje jej 168 speciálních výčepů a 24 standardních výčepů,“ popisuje Milan Loskot, manažer technického servisu Staropramenu. „Při počátečním testování se ukázalo, že zvládneme natočit přes 30 000 piv za patnáct minut,“ dodává Milan Loskot.

Pivní sklep uvnitř O2 areny. Staropramen čepovaný z těchto tanků je čerstvý a nepasterizovaný.

Jak unikátní pivní systém funguje a jak se pivo dostane ze Staropramenu do O2 areny si můžete podívat zde: 

Kvalita piva je pro smíchovský pivovar i provozovatele haly samozřejmě velmi důležitá. Do haly se tak vozí čerstvý nepasterizovaný Staropramen Světlý, který je z deset kilometrů vzdáleného smíchovského pivovaru do haly přivážen cisternou s tanky. Čerstvost je přitom pro pivo klíčovou kvalitativní vlastností. Blízkost pivovaru také umožňuje flexibilně reagovat na poptávku v hale.


Do haly se pivo vozí přímo ze smíchovského pivovaru speciální cisternou pro tankové pivo.

Aby mohl být systém v hale v neustálém režimu údržby, má Staropramen v hale trvale svého správce pivního hospodářství, který o něj denně pečuje.
 

Komerční článek