Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

grilovací speciál

Jak si připravit legendární kuřecí křídla? Inspirujte se profesionálem

kuřecí křídla
Zdroj: Snídaně s Novou

Kdo by jednou za čas neměl chuť na pořádnou prasárničku. Vzít si masíčko do ruky, okusovat ho od kosti a na závěr si ještě vychutnat omastek přímo z vašich prstů. K čemu příbory nebo ubrousky? Vždyť právě tohle je na křídlech to nejlepší! A jak si ta legendární kuřecí křídla připravit? S tím vám poradí Adam Robenek!

Kuřecí křídla v poslední době získávají na velké popularitě. Jejich velkou výhodou je nejenom nízká cena, ale taky rychlá příprava. V Česku frčí spíš křídla na medu a barbecue verze je stále ještě upozaděná, ale i to se poslední dobou mění. Věřte, že až tyhle křidýlka jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jiná!


Zásadní rozdíl je v koření. Americké barbecue se složením od českého výrazně liší. V tom americkém převažuje nad solí cukr, zatímco české koření se skládá zejména ze soli. Základ na americké barbecue je tzv. rub, který koupíte už i v Čechách. Pokud ho nechcete shánět po obchodech, není problém namíchat si ho doma podle návodů na internetu.

 


Nejprve křídla omyjte a poté vložte do mísy s tzv. rub kořením. Je hodně důležité dobře křídla promíchat, aby se ve směsi pořádně obalily. Jelikož je maso malé, není potřeba ho marinovat delší dobu, ale po okořenění s ním můžete rovnou na gril. Ten si nastavte na 120 stupňů a maso grilujte přibližně hodinu a půl.


Mezitím si přichystejte do mísy barbecue omáčku a až bude maso hotové, pořádně ho v připravené směsi promíchejte. Použít můžete buď barbecue omáčku jako takovou, nebo vyzkoušet známá bufallo wings, která jsou typická svou pálivou až nakyslou chutí. K masu ještě přidejte česnekovou majonézu, která chuť masa krásně doplní. Tu si připravíte rozmixováním kvalitní majonézy, česneku a soli. 

 


Ke kuřecím křídlům se jako příloha skvěle hodí známý coleslaw salát. I ten si můžete snadno připravit doma. Stačí nakrájet bílé zelí na tenké plátky, nastrouhat mrkev a vše smíchat spolu s majonézou. Receptů na coleslaw samozřejmě existuje celé množství, tohle je ale ta základní nejrychlejší varianta.

Jak na kuřecí křídla podle Adama Robenka se podívejte ve videu.

sik TN.cz