Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

grilovací speciál

Jak využít zbytky z vaší grilovací párty? Připravte si Caesar salát!

caesar salát
Zdroj: Snídaně s Novou

Dogrilovali jste, ale pořád vám zbyla spousta jídla a vy nevíte co s ním? Nevěste hlavu, spousta věcí se dá využít i později a byla by velká škoda jídlo vyhazovat. Ač se to nezdá, z různých zbytků můžete připravit i kvalitní oběd na další den. Dámy jistě ocení tento recept na Caesar salát!

Oblíbenec grilařů je v posledních několika letech zejména burger. Člověk ale většinou neodhadne, kolik jich hosté spořádají, tudíž ani jaké množství jednotlivých surovin bude potřeba. Pak s hrůzou sleduje, kolik zbytků zůstalo a dumá nad tím, co s nimi vymyslet. A právě z grilování burgerů vám s největší pravděpodobností zbudou ingredience, ze kterých můžete udělat chutný Caesar salát!

Caesar salát ze zbytků

Ingredience:
• Trhané kuřecí maso (co vám zbylo po grilování)
• Salát
• Slanina
• Krutony (houska z burgeru)

Na dresing:
• Majonéza
• Hořčice
• Ančovičky
• Parmazán
• Citron
• Česnek

 

 

Jak na dresing?

Pravý Caesar dresing je trochu složitější, protože se šlehá přímo ze žloutků, oleje a dalších tipyckých ingrediencí. Abyste si práci usnadnili, nahradit ho můžete ančovičkovým dresingem, ke kterému vám postačí majonéza smíchaná se zbytkem surovin (ančovičky, hořčice, parmazán, citron a troška česneku). Pokud tyto ingredience doma nemáte, do salátu můžete dát jakýkoliv dresing, který máte rádi.

 

 


Snadný a rychlý Caesar

Zbylý salát od burgerů promíchejte v misce spolu s dresingem tak, aby se jím salát pořádně obalil. Mezitím nechejte na pánvičce opéct krutonky ze zbylé housky či bagetky, případně vytáhněte ze spíže toustový chleba. Promíchaný salát vložte do talíře a naskládejte na něj trhané kuřecí maso. Pokud chcete, aby se vám kuřecí maso krásně rozpadalo, použijte gril na dřevěné pelety. Nakrájejte si na kousky slaninu a vložte ji navrch. Poté už přidejte opečené krutonky a máte hotovo.


Tip: Pokud nemáte rádi dresingem promáčené krutonky, jednoduše je ogrilujte v celku a podávejte jako bagetku k zakusování.

 

Na postup krok za krokem se můžete podívat ve videu.

 

sik TN.cz