Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Koření

Reportérka si dala grilovanou ropuchu! Podívejte se, jak jí "chutnalo"

Zdroj: TV Nova

Žabičky a žabáci představují pro nás středoevropany milé pohádkové bystosti, nebo rovnou zakleté prince. V Thajsku ovšem žáby mají zcela jiné postavení. Platí za taková lepší kuřata a vidět na vlastní oči žabí farmu patří rozhodně k unikátním zážitkům.

Tentokrát vyrážíme mimo městskou džungli, mezi rýžová pole, do malých thajských vesniček, kde život plyne příjemně pomalým tempem. Občerstvení ve čtyřicetistupňových vederech bodne a netrvá dlouho a dorážíme do cíle.

 

Skromnou žabí farmu byste snadno přehlédli. Žádné kvákání, ani smrad. Žáby leží nehnutě, krčí se mezi pneumatikami, nebo ty takzvaně služebně nejstarší se hřejí v kachlíkovém bazénku. Ale celý příběh krátkého žabího života začíná v plastovém barelu. Tam je totiž farmáři chovají první dva měsíce. Co se s nimi děje dál a jak chutnají? To se dozvíte v reportáži Karoliny Tomaškové v úvodu článku.

 

 

 

Ve Francii, Indii nebo Bangladéši byla poptávka po žabím masíčku tak velká, že zmíněné země musely lov žab pro komerční účely už v 80. letech zakázat, aby důležitá součást ekosystému z přírody zcela nezmizela. Podle některý fajnšmekrů je totiž žabí pochoutka svoji výjimečnou chutí zcela nezaměnitelným zážitkem.

 

Další reportáže z Koření najdete ZDE.

TN.cz/vem