Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Prázdninový inspektor

Krkonošské speciality v Peci: Zapomeňte na řízek nebo smažák

Prázdninoví inspektoři vyrazili do Pece pod Sněžkou. Jde nejen o významné sportovní středisko, ale také ráj pro gurmány, a to všechno v krásném prostředí. Krkonoše jsou hory hned s několika českými nej. Jsou nejvyšší, nejnavštěvovanější, jediné s vysokohorským rázem a neuvěřitelně pestrou přírodou.

V Peci pod Sněžkou najdete spoustu zajímavostí - bobovou dráhu, lanovku, nebo i nejvyšší horu Česka Sněžku. Inspektoři TV Nova se však tentokrát rozhodli zaměřit na pár tipů, kde se v Peci pod Sněžkou nejenom dobře občerstvíte, ale budete to z toho mít přímo gastronomický zážitek.

 


Na samotě na křižovatce hlavních turistických tras najdete bio farmu, o kterou se už přes 20 let stará paní Markéta Kreiplová. "Chtěla jsem lidem nabídnout něco, co si nikde jinde nedají. Vycházíme se starokrkonošské kuchyně, takže si lidé u nás nedají smažák ani řízek, nedají si u nás tradiční jídla jako jinde," uvedla paní Markéta.

 


Pochoutky, které tady můžete ochutnat, vychází z farmářských produktů. Díky bio farmě si tak můžete pošmáknout na nejčerstvějších surovinách s tím nejkrásnějším výhledem, který Krkonoše nabízí.

 

 


Další zastávkou na gurmánské cestě našich inspektorů je místní rodinný pivovar, který najdete 250 metrů od lanové dráhy na horu Sněžku.

 


"Vaříme základní čtyři druhy piva. To znamená desítku, dvanáctku, třináctku černou a šestnáctku," upřesnil majitel pivovaru Vladimír Nikl. Za pivo přímo z tanku si ale trochu připlatíte, cena je 44 korun. A tříchodové meníčko pak 140 korun.

 

Na závěr ještě inspektoři ochutnali tradiční plněné ovocné kledlíky. Ty mají v Peci na každém rohu. Inspektory vyšly na 180 korun.

 

A jak Pec dopadla? "Sýry byly delikátní, pivečko osvěžující a ten knedlík jen taková sladká tečka," hodnotí inspektoři. Oblíbené krkonošské centrum si od nich vysloužilo stříbrnou medaili.

sei, Veronika Petruchová TN.cz