Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Zapáchající maso

Kupovali jste kuřecí v Albertu? Prodávali zkažené, tvrdí inspekce

Zkažené kuřecí maso
Zdroj: Potravinynapranyri.cz

Prodejna Albert v Hradci Králové v ulici Víta Nejedlého prodávala zkažené kuřecí maso. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) přišla na to, že prodejce maso skladoval v nevyhovující teplotě. Albert se brání, že šlo jen o jediný balíček a že je tato situace naprosto výjimečná.

"Stalo se vám někdy, že zakoupené maso páchlo a kazilo se? V Albertu v Hradci Králové (ul. Víta Nejedlého) měli takové maso v prodeji. Naši inspektoři zjistili nevyhovující teploty skladování u potraviny – Kuřecí stehenní řízek chlazený, balený (v plastové vaničce). Kuře zapáchalo po kažení," uvedla SZPI na facebooku svého projektu Potraviny na pranýři.

 

 

Albert se ale brání. "Řízky mít doma už nikdo nemůže, protože šlo o vzorek prováděný v srpnu. Navíc šlo o jediný balíček," řekla TN.cz mluvčí Albertu Barbora Vanko.

 

"Ihned po zjištění inspekce na začátku srpna jsme v dané prodejně učinili okamžité opatření, aby se toto naprosto individuální pochybení neopakovalo a daný výrobek stáhli z prodeje. Ujišťujeme zákazníky, že ve všech obchodech Albert máme nastavený důkladný systém kontroly měření teplot v chladících zařízeních, který byl během teplých letních měsíců ještě posílen," dodala mluvčí.

 

 

 

Nejde ale o první problém prodejce. Už na jaře objevila inspekce v kuřecích prsních řízcích bakterie salmonely.

 

ČTĚTE TAKÉ:

10 nejčastějších otázek o mase. Vadí, když světélkuje a zničí zápach pečení?
Tady prodávají zkažené jídlo! Jak poznat, že se obchodu máte vyhnout obloukem?

nor TN.cz