klobásový speciál

TEST GRILOVACÍCH KLOBÁS: Které jsou z masa a které jsou jen našlehaná kaše?

Téma:

V dalším testu jsme pro vás otestovali bílé grilovací klobásy. Které se stanou oblíbenou pochoutkou při vašem grilování a kterým se v obchodě vyhnout velkým obloukem?

Bílé grilovací klobásy jsou většinou plněné do vepřového střívka a jsou určené k použití na venkovním grilu, tak i pro pečení na pánvi či v troubě.

V našem testu se proti sobě utkalo 6 výrobků, které pro nás otestoval Radek Jakubec, šéfkuchař školy vaření CHEFPARADE.

 

VÍTĚZ TESTU – 1. Vocílka – Klobása na gril

Cena: 47,90 Kč
Hmotnost: 300 g
Cena za 100 g: 16 Kč
Výrobce: Vocílka, ČR
Složení: Vepřové maso 70 %, pitná voda, jedlá sůl, bramborový škrob, regulatory kyselosti, antioxidanty, stabilizátor, látka zvýrazňující chuť a vůni, cukr, koření, extrakty koření
Hodnocení: Tady bych neměl sebemenší výhradu ke koření. Malinko mě zaráží ty tvrdší kusy tuku. Chuťově ale vynikající


 

2. Globus - Griller

Cena: 39 Kč
Hmotnost: 400 g
Cena za 100 g: 9,70 Kč
Výrobce: Globus ČR, Hypermarket Čakovice, ČR
Složení: Vepřové maso, pitná voda, směs koření, sůl, dextróza, stabilizátor
Hodnocení: Možná až extrémně slaná, není tolik kořeněná jako první, ale má lépe namletý tuk.

 

 

3. Bivoj – klobása na gril hrubá

Cena: 49,90 Kč
Hmotnost: 400 g
Cena za 100 g: 12,50 Kč
Výrobce: Bivoj a.s., Opava, ČR
Složení: Vepřové maso 50%, vepřové kůže, pitná voda,, sůl, škrob, rýžová vláknina, stabilizátor, zahušťovadlo, látky zvýrazňující chuť a vůni, barvivo, antioxidant, konzervant
Hodnocení: Tady už se i podle chute jedná skutečně o masný výrobek, není to jen našlehaná fáš, máme tam i kusy – až šunky. Mohla by být malinko vice kořeněná, více bylinek. Chuť je celkově průměrná až dobrá.

 

4.-6. Chodura – bílá klobása s bazalkou

Cena: 39,90 Kč
Hmotnost: 300 g
Cena za 100 g: 13,30 Kč
Výrobce: Beskydské uzeniny, Frýdek-Místek, ČR
Složení: Vepřové maso 45%, vepřové sádlo, vepřové kůže, pitná voda, sůl, škrob, koření, stabilizátory, extrakty z koření, cukry, antioxidant, obal: vepřové střevo
Hodnocení: Je výrazně slaná, tuk mi tam nějak uniká, jedná se spíše jen o masovou fáš. Zatím mi přijde nejméně výrazná.

 

 

4.-6. Schneider – Bratwurst – grilovací klobása

Cena: 45,90 Kč
Hmotnost: 330 g
Cena za 100 g: 15,10 Kč
Výrobce: Masokombinát Plzeň s.r.o.
Složení: Drůběží maso strojně oddělené – kuřecí 55 %, pitná voda, vepřové sádlo, vepřové kůže, vepřové maso 5 %, bramborový škrob, jedlá sůl, stabilizátor, směs koření, extrakty z koření, dextróza, semeno hořčice bílé, celer, extrakt z droždí, aroma, petrželová nať, regulátory kyselosti, antioxidant, zahušťovadlo, konzervant.
Hodnocení: Je poznat, že se jedná převážně o maso kuřecí, vepřového je tam minimální podíl. Pro mě je to příliš nadýchané, není to ta pevná klobása, do které se zakousnete a křupne. Je tam hodně výrazné hořčičné semínko.

 

 

4.-6. Alpengut – mnichovské klobásky

Cena: 59,90 Kč
Hmotnost: 300 g
Cena za 100 g:
20 Kč
Výrobce: Fleischwerke E. Zimmermann GmbH, Německo
Složení: Vepřové maso 75 %, pitná voda, vepřové sádlo, vepřové kůže, petržel 2 % jedlá sůl, kořenící přípravek, dextróza, stabilizátor, přírodní střívko
Hodnocení: Překvapuje mě jednoduchost té struktury, je to opravdu hodně našlehané a výrazně aromatické.
 

 

ČTĚTE TAKÉ:

Láďa Hruška vařil pro Michala Davida: Podívejte se, jak hitmakerovi chutnalo

Tipy do kuchyně, které musíte vyzkoušet!

VOYO

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz

Související témata:
TN.cz