TEST GRILOVACÍCH PÁREČKŮ: Ve kterých ucítíte bylinky a které jsou převlečená uzenina?

Téma:

Dnes pro vás s pomocí renomovaného šéfkuchaře otestujeme malé grilovací klobásky norimberského typu, takzvané grilovací párečky. Podívejte se, jak dopadl náš test čtyř vybraných výrobků z Čech i Německa.

Když se na všechny testované výrobky podíváme, už na první pohled zjistíme, že se v mnoha ohledech liší. A sice formou zpracování, hustotou masové směsi (fáše) obsahem tuku a v neposlední řadě i strukturou zapracovaného tuku.

A jak dopadli naše 4 výrobky v testu Radka Jakubce, šéfkuchaře školy vaření CHEFPARADE? Podívejte se.

 

 

VÍTĚZ TESTU – 1. Norimberská klobása originál
Cena: 74,90 Kč
Hmotnost: 200 g
Cena za 100 g: 37,50 Kč
Výrobce: Schlütter, Německo
Složení: Vepřové maso 95 %, vepřové sádlo, jedlá sůl, dextróza, koření, regulátor kyselosti, přírodní extrakty koření, skopové střevo

 

 

Hodnocení: Tahle klobáska mi přijde akorát kyselá. Je tam hezky spojená chuť bylinek s masovou fáší.

2. Ponnath – Bavorská grilovací klobása
Cena: 45,90 Kč
Hmotnost: 200 g
Cena za 100 g: 23 Kč
Výrobce: Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, Sušice
Složení: Vepřové maso 95 %, vepřové sádlo, jedlá sůl, dextróza, koření, regulátor kyselosti, přírodní extrakty koření, skopové střevo

 


Hodnocení: Možná bych čekal malinko výraznější chuť, ta kyselost, kterou bych očekával, je hodně v pozadí a co se týče toho bylinkového koření, to také není nijak výrazné.

3. Naše bio – Originál Norimberská klobása
Cena: 104,90 Kč
Hmotnost: 200 g
Cena za 100 g: 23 Kč
Výrobce: Schlütter, Německo
Složení: Bio vepřové maso 95 %, bio vepřové sádlo, jedlá sůl, bio sušený glukózový sirup, koření, regulátor kyselosti, bio koření, skopové střevo

 


Hodnocení: Tady už je kořenení výraznější. Co bych považoval za vadu na kvalitě jsou větší kusy tuku, které trochu zůstávají v zubech. Celkově je to možná hruběji namleté.

4. Krásno – grilovací párečky bylinkové
Cena: 43,90 Kč
Hmotnost: 280 g
Cena za 100 g: 12,20 Kč
Výrobce: MP Krásno, Valašské Meziříčí
Složení: Vepřové maso, drůbeží maso strojně oddělené, voda, vepřové kůže, bramborový škrob, jedlá sůl s jodem, koření, byliny, extrakt koření, konzervant, stabilizátor, antioxidanty, zahušťovadlo, aroma, zvýrazňovače chuti a vůně

 


Hodnocení: Nechutná jako bílá klobáska, ale jako páreček, překvapuje mě až sladší, uzená chuť. S kořením to není nijak přehnané.
 

 

ČTĚTE TAKÉ:

Láďa Hruška vařil pro Michala Davida: Podívejte se, jak hitmakerovi chutnalo

Tipy do kuchyně, které musíte vyzkoušet!

VOYO

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz

Související témata:
TN.cz