videorecept

Uvařte si jako MasterChef! Tento recept na ravioli zvládne každý

Chtěli byste si doma uvařit jako MasterChef? Máte možnost! Připravili jsme pro vás jeden z receptů, se kterým soutěžící uspěli. Vyzkoušejte ravioli s houbami podle Ester Vosátkové.

Co budete potřebovat

100-150 g čerstvých hub

1 cibuli

2 šalotky

hrst tymiánu

50 g másla

parmezán

3 žloutky

200 g polohrubé mouky nebo semoliny

4 lžíce olivového oleje

750 ml vývaru

sůl

pepř

2-3 lžíce vody

Tip: lanýžové máslo

 

 

Postup

Na rozpálené pánvi orestujeme najemno nasekanou šalotku, cibuli a čerstvé houby. Přihodíme hrst tymiánu a restujeme 5-7 minut. Nakonec přidáme 20 g másla, dochutíme solí a pepřem, aby chuť byla dokonalá.

 

Na vál prosejeme mouku, osolíme a uprostřed uděláme důlek, do kterého vylijeme žloutky, olej a vodu. Prstem nebo vidličkou promícháme s moukou. Jakmile se utvoří těstíčko pracujeme rukama. Hněteme tak dlouho, dokud se nám těsto nechytá na vál a je krásně pružné. Zpracujeme do kulatého tvaru a necháme 20 minut odležet.

 

Poté si vyválíme tenké pláty, ze kterých si vykrájíme kolečka na ravioli. Naplníme předem připravenou nádivkou a stlačíme obě vrstvy vidličkou. Vaříme minutu ve vývaru nebo osolené vodě.

 

Necháme odstát, rozpálíme si pánev s olivovým olejem a vložíme ravioli. Hned potom přidáme máslo a necháme minutu prohřát. Přilijeme 3-4 lžíce vývaru, klidně můžeme i více. Servírujeme do hlubokého talíře, zalijeme vývarem a zastrouháme parmezánem. Dobrou chuť!

VOYO

Sledujte Televizní noviny ve Full HD a bez reklam na Voyo.cz

Související témata:
mom TN.cz