Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Výsledky kontrol

Inspektoři objevili tři roky prošlé maso! V restauraci ho měli 110 kilo

Vladimír Hoť
Vladimír Hoť
Aktualizováno 7.8. 2019 17:46

Tři roky prošlé maso objevili inspektoři Krajské veterinární správy při kontrole restaurace na Písecku. Majitel ho měl na zpracování připraveno 110 kilo. Závady objevili i v dalších restauracích. Celkem na jihu Čech zkontrolovali 33 provozoven.

Jihočeští veterináři se zaměřili na kontroly restaurací v celém kraji. Pochybení objevili v několika provozovnách. Nejhůř dopadla restaurace na Písecku. Inspektoři tam objevili v mrazáku 110 kilogramů masa připraveného na zpracování. Provozovatel nejen, že k němu nedoložil žádné informace o původu, ale navíc bylo tři roky prošlé.

 

Restauratéři podle veterinární správy pochybili také na Českokrumlovsku a Strakonicku, kde kontroloři objevili špatné hygienické podmínky. V kuchyni byly například plesnivé rukojeti nožů nebo špinavé dřevěné krájecí desky.

 

Kromě restaurací se zaměřili na kontroly přepravy potravin. Na Táborsku zastavili auto ze kterého za jízdy vytékala tekutina z rozmrzajícího mletého masa. Řidič nebyl schopný doložit jeho původ. Maso mělo skončit na jednom z dětských táborů.

 

 

Rozmrzající maso objevili kontroloři i v další dodávce. Řidič to okomentoval slovy, že by ho resturatéři stejně museli nechat rozmrznout. Veškeré maso veterináři znehodnotili a odvezli na likvidaci. Od začátku roku už na jihu Čech zabavili a nechali zlikvidovat 1,5 tuny masa.

TN.cz