poslední ohniska

Mrazírny v Kladně stále hoří. Hasiči hasí oheň už třetím dnem

Požár v areálu kladenských pekáren
Zdroj: TN.cz
Požár v areálu kladenských pekáren

Hasiči již třetí den pokračují v likvidaci požáru v areálu pekáren La Lorraine na okraji Kladna. Procházejí požářištěm, kontrolují situaci termokamerou a hasí malá skrytá ohniska, řekla dnes ČTK mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Škody způsobené požárem se předběžně odhadují na 50 milionů korun. Příčina vzniku požáru zatím není známá. Vyšetřovatelé se jí budou zabývat v pondělí.

 

Zasažený objekt podle Kostkové v sobotu odpoledne prohlédl statik, který rozhodl, že se některá hodně poškozená místa budou muset zbourat. Postupně se snižuje počet hasičů, kteří místo požáru hlídají. Dnes ráno přestal platit druhý poplachový stupeň. "Pokračují práce na likvidaci požáru," dodala Kostková.

 

Vyšetřovatelé příčiny vzniku požárů musejí počkat, až hasební práce skončí. Teprve poté začnou na místě požáru po příčině pátrat. "Dostaneme se tam v pondělí, pak snad budeme chytřejší," řekl dnes ČTK šéf krajských hasičských vyšetřovatelů Libor Pospíšil.

 

 

Požár v kladenských pekárnách vypukl v pátek v 9:00. V areálu hořela dvoupatrová budova, která spojuje objekty vrátnice s areálem a nový mrazák na pečivo, jenž je údajně největší v Evropě. V hořící budově byl také uskladněn polystyren.

 

Hasiči dostali požár pod kontrolu po jedenácti hodinách, kdy postupně začaly odjíždět některé jednotky. Záchranáři museli ošetřit osm lidí, kteří se nadýchali kouře. Šest z nich převezli do kladenské nemocnice k dalšímu vyšetření.

 

Společnost výstavbu obřího mrazáku za půl miliardy korun dokončila vloni. Do mrazáku se vejde 27.000 palet se zbožím. Podobný sklad má koncern jen v Belgii, ale menší. "Díky profesionálnímu zásahu hasičů se podařilo uchránit od poškození novou budovu velkokapacitního mrazicího skladu a také většinu důležitých výrobních prostor," řekl již v pátek ČTK ředitel tuzemské pobočky firmy La Lorraine Josef Láska.

TN.cz