Co skutečně jíme? Zjistěte, co výrobci skrývají za "Éčky"! VELKÝ PŘEHLED

Éčka doslova zaplavují náš jídelníček. Zatímco některá jsou bezpečná, jiná jsou zdraví škodlivá a některá dokonce způsobují alergie.

Po nespočtu afér s potravinami začíná mezi Čechy panovat ostražitost při nákupech. I když si lidé dávají pozor, co přesně si do košíku vloží, často se nevyhnou dalším nepříjemným překvapením. Prodejci totiž klamou, kde můžou.
 

ČTĚTE TAKÉ:

Potraviny nesmyslně cestují napříč Evropou. Vyplatí se to, shodují se odborníci


Ne každá čokoláda, na které je nakreslená kráva obsahuje mléko. Jogurty jsou často jen škrobovou směsí. Ale co zamrazí asi nejvíce - většina pochoutek, které si dopřáváme obsahuje barvivo vyrobené z afrických brouků. Z hlediska zdravotního je ale toto barvivo v pořádku a používá se po celém světě.


Obchody s potravinami dnes připomínají malé chemičky. Stačí, když si vezmete do ruky takový trvanlivý salám nebo tavený sýr. Všude se to hemží éčky.

 

Víte, které z nich jsou zdraví škodlivá, která jsou nevhodná pro děti a která způsobují alergie? Připravili jsme pro vás podrobný seznam!

 

tn.cz / mediafax / kos