Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Levnější než v obchodě

Ušetřete v kuchyni! Udělejte si s námi výborné bramborové knedlíky! RECEPT

Bramborový knedlík je snad ještě oblíbenější než housková varianta, protože chutná i lidem, kteří jinak knedlíky nemusejí. Poradíme vám, jak udělat vynikající bramborové knedlíky, které nezatíží rodinný rozpočet.

Dnes s námi vaří šéfkuchař Golemova restaurantu Petr Mika. Bramborové knedlíky v jeho podání jsou měkké, vláčné a přibližně za polovinu ceny, kterou byste za ně dali v supermarketu.

 


Suroviny na kilo bramborových knedlíků totiž vyjdou na přibližně 25 korun, v obchodě ovšem kilové balení stojí 55 korun i víc, takže i po započítání energií je výsledná cena mnohem nižší a výsledný knedlík chutově neskonale lepší.



Mika ovšem upozorňuje, že těsto se do klasických šišek musí zpracovat hned po uhnětení. Pokud byste ho nechali ležet ladem, brzy zřídne a zahustí ho jen přidání další mouky. A to chuti rozhodně neprospěje.

 


Knedlík je v páře hotový za nějakých 25 minut. "Před krájením nechte knedlíky trochu zchladnout. Na krájení se hodí nůž namočený do vody, aby se těsto tolik nelepilo. Nebo použít nit, jako to dělávaly naše babičky," radí šéfkuchař.


16

GALERIE: Příprava domácích bramborových knedlíků

Zdroj: TN.cz

Bramborový knedlík_1

Hodnocení:

 

Info

Rodinný rozpočet. Nevydávejte z něj více než musíte. Ušetřit můžete tisíce ročně.

Co a kolik přeplácím

 

ČTĚTE TAKÉ:

Skrývají hvězdy Ulice mlsný jazýček? Podívejte na ANKETU, jaké jídlo mají nejraději
FUJ! Číňané vyráběli olej z liščích chlupů

Hlídejte si množství příloh, ale úplně je nevynechávejte
Test KNEDLÍKU: Na housky můžete zapomenout!
Jahodové knedlíky z bramborového těsta

pez TN.cz