Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

na vaší straně

UŠETŘETE V KUCHYNI: Udělejte si doma levné UTOPENCE! Jeden kus za 18 Kč!

Utopenci patří do české kuchyně stejně jako svíčková nebo knedlo, vepřo, zelo. Samozřejmě si ho můžete objednat v hospodě, ale proč za něj utrácet desítky korun, když si ho můžete připravit doma a jenom za 18 korun za kus. Jak si připravit pikantní pochoutku k pivu vám ukáže zástupce šéfkuchaře Golemova restaurantu Jiří Charvát.

Příprava utopenců je naprosto jednoduchá a zvládne to opravdu každý. K přípravě jsou samozřejmě nezbytné kvalitní špekáčky nebo buřty. Můžete použít ty z vepřového nebo i z kuřecího masa. Podívejte se, jak ji jednoduše připravit pochoutku k pivu.
 

PODÍVEJTE SE NA GALERII:

 

Galerie: Udělejte si utopence

1
/
7
Zdroj: TN.cz
Jak udělat utopence - 1

Na přípravu budeme potřebovat:
3 Buřty
1 Cibule
3 Nakládané chilli papričky
1 Nakládané okurky
1 Červená paprika
3 Lžíce plnotučné hořčice
3 Lístky bobkového listu
9 Kuliček nového koření
12 Kuliček černého pepře
 


Nálev

300 ml vody
50 ml octa
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
5 lístků bobkového listu
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
 

Postup
1. Vezmeme buřt, rozkrojíme ho, ale ne úplně, tak do tří čtvrtin.
2. Potřeme uvnitř hořčicí a dáme do něj pár kuliček pepře, bobkový list, okurku, kapii, cibuli nakrájenou na měsíčky.
3. Na přípravu láku smícháme všechny nutné ingredience a svaříme. Poté ještě teplé scedíme a dáme vychladnout.
4. Utopence propíchneme párátkem, aby držel pohromadě a do misky naskládáme spolu se zbylou zeleninou, zalijeme lákem a zakryjeme potravinářskou fólií a necháme týden odležet.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Vyděšený Adam Mišík: Někdo mi posílá domů jídlo a chce ho zaplatit!

Skrývají hvězdy Ulice mlsný jazýček? Podívejte na ANKETU, jaké jídlo mají nejraději

TN.cz