Výborný recept

UŠETŘETE V KUCHYNI: Udělejte si doma vlastní pizzu jen za 20 korun! RECEPT

V seriálu TN.cz "Ušetřete v kuchyni" si ukážeme, jak si doma udělat výbornou domácí minipizzu. Pro názornost si ukážeme vegetariánskou - sýrovou a uzeninovou. Ale můžete také zaimprovizovat a dát si na pizzu to, co máte rádi.

V obchodech dáte za pizzu okolo 60 až 70 korun, v restauracích pak ještě o hodně více. Doma si však můžete udělat výbornou alternetivu a můžete si ji ještě ochutit tak, jak sami chcete. Výroba domácí minipizzy je úplně jednoduchá. Je hotová zhruba za 15 až 20 minut a navíc vás vyjde jen 20 korun!
 

Recept na levnou, rychlou a hlavně výbornou minipizzu nám ukázal zástupce šéfkuchaře Golemova Restaurantu Jiří Charvát.
 


 

Postup:
 

1. Na těsto pro výrobu domácí minipizzy budeme potřebovat půl kilogramu hladké mouky, sůl, cukr, droždí a vodu. Do misky nasypeme mouku, uprostřed si uděláme "kráter". Do něho rozdrolíme půl kostky droždí. 
 

2. Na kraj misky nasypeme sůl tak, aby se nám nesmísila s droždím. Na druhý okraj misky nasypeme cukr. Ten do styku s droždím přijít může. Vše zakápneme olejem.
 

3. Droždí zalijeme vodou, vše promícháme. Sůl vmícháme až jako poslední. Pokud se nám bude zdát těsto suché, přidáme ještě trochu vody. Ideální konzistence je taková, aby se nám nelepilo na ruce.
 

GALERIE: Výroba domácí minipizzy

1
/
12
Zdroj: TN.cz
Domácí minipizza - 2

 

4. Když těsto budeme mít promíchané a rozválené, dáme ho na talíř, zakryjeme utěrkou a necháme kynout.
 

5. Těsto máme hotové. Nyní si pizzu dochutíme. Tady záleží na našich chutích. Ukážeme si dva druhy - sýrovou a uzeninovou minipizzu.
 

6. Těsto rozpůlíme, polovinu rozválíme na mouce tak, aby těsto bylo tenké přibližně 3 mm. Aby minipizza byla kulatá, jako vykrajovátko použijeme nějakou misku (zhruba o průměru 15 - 20 cm) a podle toho pizzu vykrojíme. Na okrajích uděláme "mantinely".
 


7.
Připravené pizzy si dáme na plech (nemusíme ho vymazávat). Na sýrové minipizze uděláme smetanový základ, smetanu rozetřeme po celé ploše. Poté ji posypeme sýrem (např. eidamem, nivou apod.) a navrch dáme hermelín. Druhou uzeninovou pizzu potřeme kečupem (nebo rajským protlakem), pokryjeme uzeninou nebo salámem (podle toho co máme rádi), dáme kolečka cibule, posypeme sýrem a trochou oregána.
 

8. Obě pizzy pečeme při 220 °C asi 10 minut. A máme hotovo!
 

Co ještě vyšlo v našem seriálu:
Recept na výbornou DOMÁCÍ VEKU: Je to jednoduché a 4 kusy vás vyjdou na 25 Kč
Šéfkuchař vaří: Udělejte si českého hambáče se syrečky
Ušetřete v kuchyni: Upečte si vynikající smetanovou bábovku! RECEPT
RECEPT od kuchaře! Vynikající narozeninový koláč pro Láďu Hrušku
Udělejte si lahůdku! Výborné škvarkové placky zvládne úplně každý! RECEPT
UŠETŘETE V KUCHYNI: Udělejte si výbornou domácí šunku. RECEPT šéfkuchaře
Ušetřete v kuchyni: Udělejte si výbornou domácí paštiku! RECEPT podle šéfkuchaře
Ušetřete v domácnosti: Máme recept na výborné plněné knedlíky
Ušetřete v kuchyni! Udělejte si s námi výborné bramborové knedlíky! RECEPT
Ušetřete v kuchyni! Šéfkuchař ukázal, jak udělat skvělé knedlíky za pár korun!

 

ČTĚTE TAKÉ:

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

Vyděšený Adam Mišík: Někdo mi posílá domů jídlo a chce ho zaplatit!

VOYO

Sledujte Televizní noviny ve Full HD a bez reklam na Voyo.cz

Související témata:
tn.cz / hmr