Nová studie: Víme, co pomůže na KOCOVINU nejlíp a všem, tvrdí vědci
Na kocovinu funguje každému něco jiného, vědci ale nyní přišli s tím, že objevili, co zabere každému. A ne, není to nepít.
Anketa
Jejím základem je hovězí vývar, nudle, maso, cibule, bylinky, slané hovězí maso, sojová omáčka a vejce natvrdo a podle nové studie je perfektní směsí solí, proteinů, karbohydrátů a výživných látek k poražení kocoviny.
Profesorka Alyson Mitchellová z kalifornské univerzity vysvětlila, že aminokyselina cystein obsažená ve vejci odstraní z těla acetaldehyd, soli nahradí ztracený sodík a draslík, vitamín B1 v mase potlačí typickou kocovinovou bolest hlavy a polévka doplní vodu dehydratovanému organismu.
Kocovina je stav kdy vysoké hladiny etanolu v krvi spolu s dehydratací a toxickým dopadem přeměny alkoholu na acetalhedyd a jeho metabolity v těle způsobí metabolickou bouři, která s sebou typicky přináší bolest hlavy, žaludeční nevolnost a tělesnou slabost.
Samozřejmě, že ideální je se kocovině vyhnout. "Tělo je schopno zpracovat zhrruba 15 ml čistého alkoholu za hodinu. Když za tu dobu nevypijete víc než půllitr piva, 2 deci vína nebo 30 ml kořalky, kocovina by vás měla minout," doplnila profesorka Mitchellová pro list Daily Mail.
Podívejte se na reportáž o kocovině:
Pryč s kocovinou! PRVNÍ POMOC
I vaše pleť má kocovinu! Dostaňte ji z toho
Buďte fit po flámu
YOOPY.cz doporučuje: Easymorning - účinné řešení ranní kocoviny