Slané mlsání

Udělejte si lahůdku! Výborné škvarkové placky zvládne úplně každý! RECEPT

V předchozím díle našeho seriálu Ušetřete v kuchyni jsme si ukázali, jak bez velké námahy udělat výborné domácí sádlo a škvarky. Teď si se škvarky trochu pohrajeme.

Pochopitelně nikomu nebráníme v tom, aby si škvarky hodil do misky a večer je u televize přikusoval k pivu. Ale lepší je škvarky chvíli schovat, zkrotit chutě a udělat si vynikající škvarkové placky.


Jak udělat škvarkové placky

1
/
8
Zdroj: TN.cz
Jak udělat škvarkové placky - 8


Šéfkuchař Golemova restaurantu v Březiněvsi Petr Mika navíc předvádí, že škvarkové placky z bramborového těsta jsou hotové raz dva a mohou být i hlavním jídlem, nejen zákuskem.


Co budete potřebovat na těsto:


500 gramů strouhaných vařených brambor

200 gramů hladké mouky

trochu soli

jedno až dvě vajíčka

škvarky podle chuti


Na dochucení pak postačí majoránka, česnek nebo jiné koření podle strávníkových chutí.


Postup:


Z brambor, mouky, soli a vajec uhněteme těsto, do kterého přidáme škvarky. To poté dochutíme vybraným kořením a rozdělíme na menší díly, ze kterých v ruce vytvarujeme placky.
 


Do pánve nalijeme větší množství oleje, který hodně rozpálíme. Do olejové lázně vložíme připravené placky. "Díky většímu množství mouky se těsto zatáhne a nenasákne olejem," říká šéfkuchař. Placky smažíme dozlatova. Jíme samotné nebo například jako hlavní jídlo s červeným zelím.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Nejhorší blafy české kuchyně: Podívejte se na jídla, po nichž se vám zvedne kufr

Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně

Poctivé domácí sádlo! Tuto lahůdku si nenechte ujít
Houbové škvarky se salátem
Tuky, zdravé i zákeřné! Jak se v nich konečně vyznat?
To jsi nečekala! Málo tuků škodí tvé dietě

pez, Lukáš Červený TN.cz