Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Exekuce
29.08.
Odhalení kontrolorů

Exekutoři neprávem využívali údaje tisíců lidí! Chybu udělalo ministerstvo

Kontroloři z Úřadu pro ochranu osobních údajů odhalili neoprávněné přístupy exekutorů k osobním údajům lidí. Stát se tak mělo ve více než devadesáti tisících ...

Dítě u počítače
22.07.
bezpečnost

Co hledají děti na internetu? Dominují videa, stoupá obliba e-shopů

Mezi dětmi roste obliba nakupování na internetu, z průzkumu vyplývá, že se zájem více než ztrojnásobil. To s sebou přináší i určitá nebezpečí, děti například ...

Klíč k internetu
20.05.
Virtuální svět

Zadáváte na internetu své osobní údaje? Na tohle si dejte pozor!

Život bez internetu si mnoho z nás už ani nedovede představit. Často však na něm zveřejňujeme svá osobní data, ty však mohou být zneužita. Co vše jsou ...

Únik dat
aktualizováno 07.11.
Špatné zabezpečení

Obří chyba školní inspekce! Data tisíců dětí byla volně dostupná

Česká školní inspekce čelí skandálu kvůli špatnému zabezpečení osobních dat žáků. Kdyby se někdo dostal k odkazu na aplikaci, mohl by získat seznamy žáků ...

Obchodní sdělení

SAZKAmobil teď rozdává ke každé nové SIM kartě data zdarma nebo volání a SMS za korunu

Uvažujete o změně mobilního operátora? Vybírejte chytře. SAZKAmobil si pro nové zákazníky se zahájením školního roku připravil skvělé odměny.

Zoufalá žena s kreditkou u počítače
26.09.
Hackeři si nedají pokoj

Z bank chodí ve velkém podvodné maily. Můžete přijít o tisíce korun

Takzvané phishingové útoky na české obyvatele nepřestávají - naopak. V posledních týdnech přistály v e-mailových schránkách bankovních klientů tisíce e-mailů, ...

Dítě u počítače
aktualizováno 18.09.
změna návrhu

Vstup na sociální sítě až od 15 let? Piráti žádají snížení hranice

Snížení minimální věkové hranice pro vstup na sociální sítě z 15 let na 13 let je stále ve hře. Navrhli to dnes Piráti ústy poslance Tomáše Martínka v ...

Facebook
aktualizováno 12.04.
zneužití informací

Zkontrolujte si účet na facebooku, jestli nezneužili vaše data! NÁVOD

Už několik týdnů čelí facebook obrovskému skandálu kvůli zneužití dat svých uživatelů. Teď sociální síť vyzývá, abyste si zkontrolovali, jestli mohla aplikace ...

Facebook
aktualizováno 05.04.
Osobní údaje v ohrožení

Zneužití dat se týká většiny uživatelů, přiznal Facebook

Identita a další osobní údaje většiny z více než dvou miliard uživatelů facebooku se mohly dostat do nepovolaných rukou. Na svém blogu to oznámila společnost ...

Facebook - peníze
30.03.
únik dat

Poškození uživatelé Facebooku chtějí odškodné. Šanci mají i Češi!

Skandál s neoprávněným použitím soukromých dat uživatelů může Facebook přijít hodně draho. Přední britští experti mluví o obrovských částkách. Sociální ...

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg
aktualizováno 28.03.
zneužití dat

Facebook čelí skandálu, jeho šéf odmítl v Británii cokoli vysvětlovat

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg bude vypovídat před členy amerického Kongresu během několika týdnů. Před britský parlament ale předstoupit odmítl. Facebook ...