osobní údaje

V popelnicích byly nalezeny zdravotní karty asi 50 pacientů
03.02.
osobní údaje

V popelnicích ležely zdravotní karty asi 50 pacientů, případ řeší policie

Mladoboleslavská policie se začala zabývat případem nalezené zdravotnické dokumentace v kontejneru na tříděný papír. Objevili ji tam diváci TV Nova a náš ...

Občanský průkaz
aktualizováno 18.12.
Nové občanky

Rodná čísla na občankách zůstanou rizikem. Sněmovna schválila odklad

Už od ledna 2020 měla z občanských průkazů zmizet kolonka s rodným číslem. Úřady se dle vyjádření vlády na inovaci ale nestihly ...

Podvodná sms
09.11.
podvodná sms

Pozor! Podvodníci vám mohou vybílit účet, vydávají se za banku

Česká spořitelna varuje své klienty před podvodníky, kteří se za ni vydávají. Rozesílají lidem SMSky, ve kterých požadují ...

Exekuce
29.08.
Odhalení kontrolorů

Exekutoři neprávem využívali údaje tisíců lidí! Chybu udělalo ministerstvo

Kontroloři z Úřadu pro ochranu osobních údajů odhalili neoprávněné přístupy exekutorů k osobním údajům lidí. Stát se tak ...

Obchodní sdělení

Denní a noční pečující rituál, se kterým nešlápnete vedle

Správná péče o pleť je ve skutečnosti mnohem snazší, než se zdá. Stačí pochopit pár základních principů

Dítě u počítače
22.07.
bezpečnost

Co hledají děti na internetu? Dominují videa, stoupá obliba e-shopů

Mezi dětmi roste obliba nakupování na internetu, z průzkumu vyplývá, že se zájem více než ztrojnásobil. To s sebou přináší ...

Klíč k internetu
20.05.
Virtuální svět

Zadáváte na internetu své osobní údaje? Na tohle si dejte pozor!

Život bez internetu si mnoho z nás už ani nedovede představit. Často však na něm zveřejňujeme svá osobní data, ty však mohou ...

Únik dat
aktualizováno 07.11.
Špatné zabezpečení

Obří chyba školní inspekce! Data tisíců dětí byla volně dostupná

Česká školní inspekce čelí skandálu kvůli špatnému zabezpečení osobních dat žáků. Kdyby se někdo dostal k odkazu na aplikaci, ...

Zoufalá žena s kreditkou u počítače
26.09.
Hackeři si nedají pokoj

Z bank chodí ve velkém podvodné maily. Můžete přijít o tisíce korun

Takzvané phishingové útoky na české obyvatele nepřestávají - naopak. V posledních týdnech přistály v e-mailových schránkách ...

Facebook
aktualizováno 12.04.
zneužití informací

Zkontrolujte si účet na facebooku, jestli nezneužili vaše data! NÁVOD

Už několik týdnů čelí facebook obrovskému skandálu kvůli zneužití dat svých uživatelů. Teď sociální síť vyzývá, abyste si ...

Facebook - peníze
30.03.
únik dat

Poškození uživatelé Facebooku chtějí odškodné. Šanci mají i Češi!

Skandál s neoprávněným použitím soukromých dat uživatelů může Facebook přijít hodně draho. Přední britští experti mluví o ...