Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Mořské plody, hmyz nebo žabí stehýnka moc nemilujeme
25.11.
Co máme rádi?

Jací jsou Češi jedlíci? Průzkumy zodpověděly odvěkou otázku

Teď už oficiálně víme, jací jsou Češi strávníci. Mořské plody, hmyz nebo žabí stehýnka moc nemilujeme. Jsme spíše konzervativní a preferujeme hlavně hotovky ...

Cana obědů
19.11.
OBĚDOVÉ MENU

Kolik platíte za oběd v práci? Nejdráž je v Praze, nejlevněji na severu

Za průměrné obědové menu zaplatí v současnosti Češi 127 korun. Podívejte se, ve kterých krajích je nejlevněji a kde se jí draho. V Čechách jsou zároveň ...

Číšník na kolonádě v Zadaru - ilustrační foto
aktualizováno 17.11.
vracení peněz

Podmírák a špatné jídlo? Máte právo na reklamaci, radí odbornice

Objednávkou jídla v restauraci lidé uzavírají kupní smlouvu, stejně jako v obchodě. Pokud obdrží například přesolenou polévku, mají právo žádat vrácení ...

Oběd
17.11.
Rozsáhlý průzkum

Více drbání kolegů, méně rodiny! O čem se lidé nejčastěji baví u oběda

Nedílnou složkou oběda, a to platí i o jídle v práci, je nezávazný rozhovor. Přečtěte si, o čem lidé při jídle nejčastěji mluví a jak se témata proměnila ...

Obchodní sdělení

Česká kaviárová kosmetika je trumfem v boji s vráskami

Značka Český kaviár přichází s kosmetickou revolucí – lokální superingrediencí a nejnovějšími technologiemi.

Cena potravin
11.11.
Evropské srovnání

Průměrný Čech ročně projí přes 50 tisíc korun! Kde je jídlo nejlevnější?

Každý Čech za jídlo utratí v průměru více než 35 tisíc korun ročně, další tisíce padnou na návštěvy restaurací. V evropském žebříčku jsou s výdaji za stravu ...

Novemberfest na Krymu
03.11.

Novemberfest na Krymu. To je víno, gastronomické speciality a zábava

Bohatý program v průběhu tří dnů nabízí návštěvníkům Jalty ideální příležitost ochutnat některá z nejlepších vín a černomořské kuchyně a také si užít různé ...

Vánoční cukroví
aktualizováno 27.10.
cukráři nestíhají

Za vánoční cukroví letos připlatíme! Důvodů je hned několik

Vánoční cukroví bude letos zase dražší až o 10 procent. Důvodů je hned několik - jednak dražší elektřina a také nedostatek medu nebo ořechů. I tak bychom ...

Obchodní řetězce reagují na zvýšený zájem zákazníků šetřit životní prostředí
aktualizováno 16.10.
Nový trend

Banánový list místo pytlíku. Řetězce razí bio obaly, mohou ale i škodit

Potraviny zavinuté do banánového listu nebo okurky bez obalu. Tak obchodní řetězce reagují na zvýšený zájem zákazníků šetřit životní prostředí.

skořápky
15.10.
Do posledního sousta

Skořápky z vajec, ohryzky z jablek. Jezte všechno, prospívá to zdraví

Skořápky z vajec hodit do koše, semínka z vodního melounu vyplivnout a ohryzek z jablka taky do odpadu - to je běžná praxe většiny lidí. Ale podle odborníků ...

Soutěž o nejlepší Frgál
07.10.

VIDEO: Koláče z Valaška potěšily porotu a nasytily návštěvníky

Už šest let má zeměpisnou ochrannou známku frgál. Koláče se tak mohou vyrábět jen na Valašsku. A právě o nejlepší valašský frgál soutěžily ve Velkých Karlovicích ...