Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Lovecký salám
aktualizováno 10.06.
trvanlivá pochoutka

Lovecké salámy mají až o čtvrtinu méně masa! VELKÝ PŘEHLED

Jednou ze stálic českých řeznictví a také oblíbený cestovní doplněk, hlavně při pěší turistice, je lovecký salám. Jak se ale změnil od dob Československa? ...

Dítě s nanukem
02.06.
srovnání norem

Zmrzliny se vyrábí ze smetany i tuku. Velký PŘEHLED podle druhů

Léto bez zmrzliny? Rouhání! Málokdo si dokáže představit dlouhé parné dny bez sladkého ochlazení. Mnozí za pravou zmrzlinu považují jen tu se smetanou, ...

Vládní ministři
aktualizováno 27.05.
jednání vlády

Dražší alkohol i cigarety, vyšší platy: Vláda schválila mnoho změn

Spotřební daně z cigaret, tabáku, lihu a hazardu by měly příští rok stoupnout. Návrh v pondělí schválila vláda. Zabývala se i dalšími tématy. Odmítla toleranci ...

Sýry s bílou plísní na povrchu
27.05.
král sýrů

VELKÉ SROVNÁNÍ sýrů s plísní! V čem jsou lepší než ty z ČSSR

Hermelín, camember a brie. To jsou jedny z nejčastějších sýrů s bílou plísní na povrchu na českém trhu. Srovnali jsme pro vás nynější výrobky a požadavky ...

Obchodní sdělení

Běžný účet NEO s úrokem 1,6 % p.a. poráží i ty nejlepší běžné a spořicí účty

Expobank CZ zvyšuje úrok na svém NEO účtu na 1,6 procenta ročně a ruší dosavadní omezení pro výši vkladů. Končí i poplatek za vedení účtu.

Majonéza
19.05.
tehdy a dnes

Velké srovnání majonéz: Ty dnešní mají podstatně méně žloutků!

Redakce TN.cz pro vás připravila přehled majonéz, které se dají v České republice sehnat na pultech obchodů nebo objednat na internetu. Obstály by ale ...

Játrová paštika
16.05.
srovnání játrovek

Játrová paštika: Dříve byla plná vnitřností, nyní má ale méně masa!

Nejlepší je s chlebem a je častým společníkem na cestách do přírody. Řeč je o játrové paštice. Srovnali jsme pro vás staré, československé normy a receptury ...

Salám
12.05.
trvanlivý salám

Velké srovnání salámů: Takhle se změnila Vysočina od socialismu

V létě i zimě se těší oblibě trvanlivý salám Vysočina. Ten je stálicí na řeznických pultech od šedesátých let minulého století. Jak se ale za tu dobu změnil? ...

Opékání špekáčky
30.04.
táboráková lahůdka

Velké srovnání špekáčků: Takhle se změnily za posledních 130 let

Lze si představit letní táborák bez opékaných špekáčků? Redakce TN.cz srovnala receptury této oblíbené uzeniny za posledních 130 let se současnou nabídkou ...

Šunkový salám
28.04.
srovnání

Šunkové salámy: Jak moc se změnily od dob Československa

Mezi nejoblíbenější měkké salámy patří šunkový. Chutná ale pořád jako za časů našich babiček a rodičů? Jak se jeho složení změnilo v průběhu let? Redakce ...

Gothajský salám
26.04.
Gothaj 77

Gothajský salám: Srovnali jsme nynější nabídku a recept roku 1977

Mnozí lidé často téměř se slzou v oku vzpomínají na gothajský salám, tak jak byl vyráběný v dřívějším Československu a zároveň shazují současnou produkci. ...