Kalkulačka nadváhy

Zázračný zázvor: Afrodiziakum, které spaluje tuky i léčí

zazvor
Zdroj: Thinkstockphotos
Téma:

Strouhaný, kandovaný, v čaji nebo polévce, tento kořen, který už několik tisíc let používá i čínská medicína, dokáže zázraky. Jak vám pomůže a jakým způsobem ho používat?

Jestli ještě nemáte se zázvorem zkušenosti, právě teď nastává období, kdy byste ho měli mít doma po ruce. S příchodem sychravého počasí se zvyšuje počet nachlazení, kterému můžete se zázvorem přecházet nebo ho léčit. Spolehlivě si s nachlazením poradí zázvorový čaj. Šálek čaje připravíte snadno, oloupaný plátek zalijte vařící vodou a nechte 15 minut louhovat. Přidat jej můžete i do svého oblíbeného čaje.

 

 

Ovšem nachlazení není jediné, s čím si dokáže poradit! Zázvor totiž umí:

 

- poradí si s trávením. Pomůže při nadýmání, bolestech břicha a celkovém zažívání.
- čistí organismus. Šálek zázvorového čaje detoxikuje tělo a zbavuje ho škodlivých látek.
- zahřeje vás! Je vám neustále zima, studí vás nohy? Šálek čaje rozproudí krev a pěkně vás zahřeje.
- chcete zhubnout? Zázvor dokáže nastartovat zpomalený metabolismus a spalování.
- snižuje hladinu cholesterolu.
- podporuje kvalitu vlasů, nehtů a pleti. Ocení ho především ti, kdo mají problémy s akné. Používá se v tomto případě jak vnitřně, tak zevně (obklady).
- zázvor je skvělým afrodiziakem. Rozproudí krev v těle a pomáhá léčit poruchy erekce.
- bolí vás v krku? Překonejte se a rozžvýkejte plátek zázvoru, určitě se vám uleví!
- zázvor má antibakteriální účinky. Dokáže z těla efektivně odplavit bakterie a ocení ho především ženy, které trpí kvasinkovými infekcemi.

 

KALKULAČKU PROTI NADVÁZE NAJDETE ZDE!

 

Než začnete zázvor používat, měli byste však vědět, že nic se nemá přehánět. Odborníci na výživu nedoporučují konzumaci více jak 5 gramů zázvoru denně. Jeho pravidelné konzumaci by se měly vyhnout těhotné ženy.

 

 

Zázvor sežene v každém supermarketu, skladuje se v suchu při pokojové teplotě. Při zpracování jej musíte zbavit slupky ořezáním nebo oškrábáním. pokud ho budete přidávat do jídla, nepřehánějte to s ním, má totiž výraznou palčivou chuť.

 

Ze zázvoru se dají kromě čajů připravit i limonády, šťáva, oleje, džemy, marmelády. Přidává se k masu, do polévek nebo do zeleninových či ovocných směsí.
 

Související témata:
TN.cz