Je tu další díl nové rubriky Televizních novin "Levně a chutně". Inspektor Ladislav Hruška vám prozradí, jak zužitkovat starý tvrdý chléb. Uděláte si z něj výborné bramboráčky, spíše tedy chlebáčky. 30 kousků této pochoutky pořídíte jen za 20 korun!
Nový seriál Televizních novin "Levně a chutně" po prvním díle sklidil spousty ohlasů. "Dorazily mi desítky mailů. A převažují ty s vašimi recepty, recepty až z bizarních surovin, ze kterých doma vykouzlíte chutné jídlo," uvedl inspektor, nyní kuchař, Láďa Hruška.
Pro druhý díl "Levně a chutně" si připravil bramboráčky z tvrdého chleba, tedy spíše chlebáčky. Protože v tomto receptu brambory nahradíme tvrdým chlebem namočeným ve vodě. "Něco takového vařit byla bizarní představa. Když jsme vše dodělali a dali ochutnat, tak téměř nikdo nepoznal, že tam nejsou brambory. V redakci se po plné misce okamžitě zaprášilo a někteří si dokonce přišli přidat," usmívá se Láďa Hruška.
Suroviny na toto levné a chutné jídlo stojí dvacet korun. A připravíme z toho 30 chlebáčků! Jeden chelbáček tak vyjde na necelých 70 haléřů.
Jak uvařit bramboráčky z tvrdého chleba podle Ládi Hrušky
Nejdříve tvrdý chleba rozmočíme ve vodě. Ten ve velké míse smícháme s vajíčky, česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Ze všech surovin vytvoříme těsto.
Bramboráčky z tvrdého chleba podle Ládi Hrušky
|
|
Suroviny:
|
|
tvrdý chléb
|
10 Kč
|
2 vejce
|
6 Kč
|
majoránka
|
2 Kč
|
3 stroužky česneku
|
2 Kč
|
sůl
|
|
pepř
|
|
CELKOVÁ CENA
|
20 Kč
|
Těsto by mělo být hustší než u klasických bramboráků. Těsto se nesmí trhat. Následně rozehřejeme v pánvi olej, následně lžící uděláme placičky a na rozpáleném oleji smažíme.
Šetřit můžete i na jiných nezbytných výdajích. Za energie a pojištění můžete ušetřit tisíce korun
Kolik mohu ušetřit?PRVNÍ DÍL SERIÁLU:
Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ! Výborná večeře za 3 koruny! RECEPT
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz