Reportér TV NOVA Láďa Hruška už mnohokrát prokázal, že exceluje nejen před kamerou, ale i v kuchyni. Tentokrát se vrhnul na domácí loupáky, které nakonec vyšly jen na necelé tři koruny za kus!
A to je cena, za kterou si dnes pořídíte maximálně tak suchý rohlík. A co je tedy na výrobu skvělých domácích loupáků potřeba?
Připravte si:
2 žloutky 6,- Kč (1 do těsta, 1 na pomašlování)
citronová kůra 4,- Kč
1 vanilkový cukr 2,50 Kč
1/3 kostky másla 10,- Kč
1 hrnek vlažného mléka 4,- Kč
půlka kostky droždí 2,50 Kč
1 vrchovatá lžíce cukru krupice 1,- Kč
špetka soli
3 hrnky hladké mouky 4,- Kč
Celkem: 34 korun za 12 loupáků
A jak na to? Těsto vyrobíme jednoduše smícháním uvedených ingrediencí, samozřejmě s výjimkou žloutku určeného na potření. Těsto se dá vypracovat buď ručně nebo v domácí pekárně.
Když je těsto uhnětené, necháme ho kynout. Pak na pomoučeném válu z těsta vyválíme rohlíky a těsto opět necháme kynout.
Pak připravené loupáky potřeme rozšlehaným žloutkem a podle chuti posypeme mákem. Plech strčíme do rozpálené trouby a pečeme do růžova.
PODÍVEJTE SE, JAK PODLE HRUŠKY PEČOU DĚTI!
NEPŘEHLÉDNĚTE:
Britové hodnotí na videu česká jídla: Je to stejně pitomé jako jejich kuchyně
(Ne)Chutné dorty, z nichž vám bude na zvracení. Podívejte se na galerii
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz