Zpravodajství

NOVÝ RECEPT Ládi Hrušky: Výborné hrníčkové knedlíky

Láďa Hruška vyzkoušel nový recept! Pustil se do knedlíku, které si můžeme přidat ke svíčkové nebo ke guláši. Uvařil je podle zapomenuté staročeské receptury v hrníčku. Opět je vše snadné, levné, ale hlavně velmi chutné.

Umíte si představit svíčkovou bez knedlíků? To opravdu nejde. Toto oblíbené jídlo si můžete vylepšit díky novému receptu Ládi Hrušky, které jste mu poslali. Láďa se tentokrát pustil do knedlíků. Chutné a nadýchané knedlíky připravil bez kypřících přísad a droždí, navíc je vylepšil bylinkami, které si můžete vypěstovat na zahrádce, balkoně či za oknem.
 

Zdroj: TN.cz

 

Na "Hrnečkové knedlíky" budete potřebovat jen hrnek hrubé mouky, hrnek mléka, lžičku soli, dva rohlíky a dvě vejce. Vylepšit je můžete ještě bylinkami, pažitkou, petrželkou či oběma. Čtyři hrnky knedlíků vás vyjdou jen na 17,50 Kč.
 

Zdroj: TN.cz

 

Postup:
 

1. Na těsto potřebujeme dva žloutky (bílky si necháme stranou), k tomu přisypeme hrnek hrubé mouky a přidáme hrnek mléka. Na závěr osolíme lžičkou soli.
 

2. Vše dobře promícháme. To, že těsto bude řídké, nevadí.
 

3. Na malé kostičky si nakrájíme dva rohlíky, které pak přidáme do těsta.
 

4. Ze zbylých bílků vyšleháme sníh, který rovněž přimícháme do těsta.
 

Související obsah


5. Do těsta ještě můžeme přidat bylinky, například pažitku nebo petrželku.
 

6. Hrnky na knedlíky vymažeme sádlem. Následně do nich nandáme zhruba do 3/4 výšky těsto.
 

7. Hrnky dáme do hrnce s vodou (hladina by měla sahat po spodní část ucha).
 

8. Necháme vařit 33 minut, poté kastrol odstavíme a hrnky vyndáme z vody.
 

9. Chvilku necháme knedlíky odstát, vyklopíme je. A je hotovo!


ČTĚTE TAKÉ:

Test KNEDLÍKU: Na housky můžete zapomenout!
Hlídej si množství příloh, ale úplně je nevynechávej
Nejlepší tipy na "štíhlé" obědy

Ladislav Hruška, tn.cz / TV Nova

Co byste neměli přehlédnout

Důležité Události

Voyo

Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz