My Češi o sobě rádi tvrdíme, že jsme pivní národ. V Belgii jsou ale co se týče piva možná mnohem dál. V Bruggách nedávno otevřeli první pivní potrubí, které zlatavý mok vhání přímo do kohoutků. Teď jednoho tamního farmáře napadlo, že bude pivem napájet dobytek.
Určitě znáte spoustu receptů, které radí připravovat maso na pivu. Nejenže je díky tomu křehčí a chutnější, ale prý také zdravější. Tak proč si rovnou nevyrobit pivní maso? Přesně tuhle výzvu přijal belgický farmář Hugo. Nápad sice nemá ze své hlavy - o to s větší vervou se ale do jeho realizace pustil.
Jako pokusné králíky si vybral tři býky ze svého chovu. Každý den po dobu čtyř měsíců jim do jídla bude přimíchávat čtyři litra piva. A jestli se pak těmhle urostlým chlapíkům nebudou motat nohy? Hugo věří, že po nápojích s pěti procenty alkoholu opilé nebudou.
Další reportáže z Koření najdete ZDE.